18:13 06.12.2018

Парубій відзначає важливість посилення морської присутності НАТО та США в Чорному морі

2 хв читати
Парубій відзначає важливість посилення морської присутності НАТО та США в Чорному морі

 Для України важливо, щоб було посилено морську присутність НАТО та США в Чорному морі, а також повітряний контроль у регіоні, зазначає голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Ми розраховуємо на підтримку США, яку ми відчуваємо щоденно, і сподіваємося, що вона буде ще більш рішучою", - сказав А.Парубій під час зустрічі із заступником помічника міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії Лорою Купер.

Спікер українського парламенту подякував США за підтримку України після агресивної атаки РФ в Азовському морі. "Атака на українські кораблі - це був не лише акт агресії на кораблі. Це бажання показати всьому світу, що Азовське море - це внутрішні води РФ, куди ніхто не може входити. Це фактично ще один крок до анексії української території та міжнародних вод", - сказав він.

А.Парубій також зазначив, що Україні "вкрай важливо повернути українських моряків додому, до своїх сімей на батьківщину".

Л.Купер, у свою чергу, ще раз запевнила в підтримці незалежності і територіальної цілісності України. "Агресія Російської Федерації є порушенням міжнародного морського права. РФ здійснила провокацію і може й далі діяти таким чином", - сказала вона, додавши, що "ми побачили дуже виважену реакцію України".

Учасники зустрічі також обговорили шляхи можливої співпраці в галузі кібербезпеки, інформаційної безпеки, особливо з огляду на проведення виборів в Україні наступного року; у сфері морського судноплавства та повітряного контролю і, зокрема, на рівні можливої експертної допомоги з боку представників НАТО та США під час підготовки необхідних законопроектів у парламенті України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА