17:09 09.09.2019

Австрійське бюро перемогло в конкурсі проекту Меморіального центру "Бабин Яр"

2 хв читати
Австрійське бюро перемогло в конкурсі проекту Меморіального центру "Бабин Яр"

Переможцем архітектурного конкурсу на найкращий проект Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" стала команда архітектурного бюро Querkraft Architekten (Австрія) з ландшафтним архітектором Kieran Fraser Landscape Design (Австрія), повідомив директор департаменту містобудування та архітектури КМДА, головний архітектор Києва Олександр Свистунов.

"Саме вони побудують перший у Києві та Східній Європі меморіальний Центр трагедії Голокосту, розташований якраз в тому місці, де сталися трагічні події в 1941-1943 роках. Концепція проекту побудована навколо центру експозиції, архітектурне рішення якої дозволить відвідувачам на собі відчути ту небезпеку і безпросвітність, які оточили жертв Голокосту під час тих трагічних подій", - повідомляє прес-служба департаменту містобудування та архітектури КМДА на офіційній сторінці у Facebook.

За словами Свистунова, автори найкращого проекту успішно впоралися із завданням донести через архітектуру та ландшафт ті емоції, той біль, який пройшла ціла нація і наш народ. "Це та трагедія, про яку необхідно говорити, про неї не можна забувати", - повідомили в прес-службі.

Зазначається, що основна експозиція розташована на глибині 20 метрів нижче рівня землі. До неї веде довгий, схожий на розколину вхід, стіни якого наприкінці коридору змикаються прямо над відвідувачем. "Це аналогія, з одного боку, шляху жертв "Бабиного Яру" до місця загибелі, а з іншого - спочатку непомітного, але безперервного сліпого занурення суспільства в пітьму насильства", - зазначають у відомстві.

Після того як відвідувач проходить основною експозицією, він повільно повертається в наповнений світлом простір, який є серцем Меморіального центру, що символізує майбутнє. Саме тут розташовані приміщення для діалогу, досліджень і публічних заходів. "Майбутній Меморіальний центр Голокосту стане, з одного боку, багатофункціональним музеєм, а з іншого - об'єднає ландшафт місцевості й наявні меморіальні об'єкти в єдиний простір пам'яті", - повідомив Свистунов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Макрон про відправлення інструкторів в Україну: Ми хочемо мати коаліцію, і багато хто з наших партнерів уже дав свою згоду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА