17:41 21.08.2018

Від НАБУ за кордоном переховуються понад 30 осіб, половина з них - у РФ, ще троє - на окупованих територіях

2 хв читати
Від НАБУ за кордоном переховуються понад 30 осіб, половина з них - у РФ, ще троє - на окупованих територіях

За даними Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), за кордоном переховуються понад 30 осіб, причетних до організації корупційних схем, близько половини з них - на території Російської Федерації.

"Станом на 30.06.2018 року понад 30 осіб, підслідних НАБУ, і, на думку детективів, причетних до зловживань, переховуються від слідства за кордоном. Причому близько половини з них, за даними слідства - на території Російської Федерації. Ще три людини переховуються, ймовірно, на тимчасово окупованих територіях Донецької області та Автономної Республіки Крим", - зазначено в звіті про діяльність НАБУ за I півріччя 2018 року, оприлюдненому у вівторок на сайті Бюро.

У контексті міжнародної діяльності НАБУ, пов'язаної з екстрадицією в Україну осіб, підозрюваних у корупційних злочинах, з 30 осіб, які переховуються за кордоном, в міжнародний розшук оголошено 21 особу. "Щодо 16 осіб направлено запити до інших держав, з огляду на їх затримання або встановлення місця перебування", - зазначено у звіті НАБУ.

У свою чергу прес-служба НАБУ зазначає, що багато корупційних схем реалізуються за участю компаній, зареєстрованих за кордоном. Географія цих суб'єктів господарювання охоплює не менше 23 країни на трьох континентах.

"На думку детективів, українські корупціонери обирають місця "прописки" незаконно отриманих коштів у державах зі спрощеною системою реєстрації, ускладненим порядком розкриття інформації і високим ступенем конфіденційності. Збиток, завданий державним інтересам за участю іноземних контрагентів, обчислюються в 1,84 млрд грн, $22, 07 млн і EUR12,03 млн", - зазначено в повідомленні прес-служби Бюро.

Для отримання інформації про кінцевих бенефіціарів таких структур і про рух коштів, виведених з України, НАБУ направляє запити про міжнародну правову допомогу до компетентних органів інших держав. З початку розслідувань Нацбюро направило до 61 державу 371 запит про міжнародну правову допомогу і 182 запити вже виконані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

28 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Унаслідок зсуву ґрунту в Папуа-Нова Гвінея загинуло понад 2 000 осіб

Кабмін заборонив усі види реклами грального бізнесу

Північна Корея заявляє про вибух у польоті останнього запущеного їй супутника

Росіяни 23 рази обстріляли вісім громад у Сумській області

Зеленський відвідає у вівторок Бельгію для підписання двосторонньої угоди про безпеку

Українська авіація і ракетні війська завдали удару по 24 місцях скупчення противника - Генштаб ЗСУ

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Краматорському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ: на Покровському, Куп'янському, Харківському та Времівському напрямках відбулося 42 бойові зіткнення

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 43 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА