14:01 29.10.2018

До суду направлено обвинувальний акт стосовно мера Ужгорода

2 хв читати

Прокуратура Закарпатської області затвердила й направила до суду обвинувальний акт стосовно ужгородського міського голови Богдана Андріїва в кримінальному провадженні про реконструкцію культурно-історичного центру "Совине гніздо".

Як повідомляє в понеділок прес-служба прокуратури Закарпатської області, під час досудового розслідування з’ясовано, що внаслідок протиправних дій міського голови Ужгорода з місцевого бюджету незаконно як оплату за невиконані роботи та невикористані будівельні матеріали перераховано понад 6,5 млн грн, виділених на реконструкцію пам'ятки архітектури національного значення "Шпихлір і винний погріб" XVII століття, відомої як "Совине гніздо".

"Так, для перерахування підрядній організації грошових коштів міський голова підписав і завірив печаткою Ужгородської міської ради акти виконаних робіт, до яких підрядник вніс неправдиві відомості з завищенням їх вартості. Тобто, фактично ці кошти розтрачено", - поінформували в прокуратурі.

Підписання цих документів надалі стало підставою для перерахування підприємству коштів за роботи, які, згідно з висновком експерта, станом на той момент виконані не були.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (розтрата коштів, вчинена шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великому розмірі) та ч.2 ст.28, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (співучасть за попередньою змовою в службовій підробці документів).

Як повідомлялося, 30 серпня 2018 року меру Ужгорода Б.Андріїву вручили підозру у справі про реконструкцію культурно-історичного центру "Совине гніздо".

Водночас у прес-службі Ужгородської міськради зазначили, що всі тендерні процедури з реконструкції "Совиного гнізда" було виконано й розпочато роботи до вступу Б.Андріїва на посаду мера Ужгорода.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА