День фінансів, 22 грудня: чого чекати від "новорічного" курсу, реальних зарплат і "Картки киянина" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 22 грудня: чого чекати від "новорічного" курсу, реальних зарплат і "Картки киянина"

692
Субота, 22 грудня. Робоча субота виявилася доволі насиченою. Обговорили “новорічний” курс, вибір МФО і навіть реальні зарплати.
Данилишин – про “новорічний” стрибок курсу. В НБУ передбачають, що в кінці 2018 року не буде грудневої девальвації гривні. “Поки немає передумов для повторення ситуацій грудня 2016 і грудня 2017 року, коли уряд витрачав великі обсяги коштів, що призводило до девальвації гривні”, – повідомляє глава Ради НБУ Богдан Данилишин.
Оновлена ​​“Картка киянина”. Київрада прийняла рішення про запровадження муніципальної “Картки киянина”. Раніше картка була соціальною. Муніципальна картка буде як аналог “зеленої” картки метро, а ​​також комунальною та медичною. Можна буде здійснювати безготівкові платежі і знімати з неї допомогу. Крім того, надаватиме знижки в аптеках і торгово-сервісних підприємствах.
Рейтинг компаній, що видають онлайн-кредити на картку. Finance.ua склав унікальний рейтинг мікрофінансових організацій – компаній, що видають онлайн-кредити на картку. У рейтингу 43 мікрофінансові організації, які оцінювалися за 5 ключовими критеріями.
Далі – більше: Рева про зростання зарплат. Протягом січня-жовтня поточного року реальна зарплата в Україні зросла на 13%. Наступного року мінімальна зарплата ще зросте на 12,1%. А ось середньомісячна номінальна зарплата за січень-жовтень цього року збільшилася на 25,6% і склала 8,660 тисяч гривень. Торік це було: 37% номінального зростання і 20% реального.
Зниження цін на транспортування газу. В Україні ціну на послуги з транспортування газу знизили вдвічі. Голова НКЕКП Оксана Кривенко вважає, що українська газотранспортна система закріпить свою конкурентоспроможність, як абсолютна і більш економічно вигідна альтернатива Північному потоку та іншим обхідним газопроводам.
США виділить Україні $10 млн. США виділять військово-морським силам України додатково $10 млн у зв’язку з інцидентом поблизу Керченської протоки. Як сказав представник держдепартаменту Роберт Палладіно, вони це роблять на знак солідарності з Литвою і Великобританією, які також планують збільшити допомогу Україні в сфері безпеки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас