07:35 04.06.2020

Перший ступінь американської ракети-носія Falcon 9 здійснив успішну посадку на платформі в Атлантиці

2 хв читати
Перший ступінь американської ракети-носія Falcon 9 здійснив успішну посадку на платформі в Атлантиці

Багаторазовий перший ступінь американської ракети-носія Falcon 9, яка стартувала в четвер на орбіту з 60 інтернет-супутниками, здійснила успішну керовану посадку на плавучій платформі в Атлантиці, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Посадка на автоматичну плавучу платформу Just Read the Instructions, яка перебувала в Атлантиці, була здійснена через 8 хвилин 58 секунд після старту ракети.

Як повідомлялося, важка ракета-носій Falcon 9 стартувала на орбіту з супутниками, призначеними для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink компанії SpaceX.

Запуск двоступеневої ракети Falcon 9 компанії SpaceX був здійснений 3 червня о 21:25 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу LC-40 на космодромі NASA на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9 використовувався вп'яте.

Група супутників Starlink буде виведена на орбіту висотою 290 км. Після перевірки інженерами SpaceX їх працездатності, супутники з використанням власних іонних двигунів піднімуться на орбіту висотою 550 км.

Це вже восьме виведення на орбіту групи інтернет-супутників, починаючи з травня минулого року, в рамках проекту Starlink. З урахуванням нинішніх супутників орбітальне угруповання SpaceX буде складатися вже з 480 космічних апаратів системи Starlink.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Власник компанії SpaceX Ілон Маск повідомляв, що для забезпечення мінімального покриття потрібно, щонайменше, шість запусків ракет з 60 супутниками, тобто 360 апаратів, а для середнього - 12 запусків, які дозволять створити угруповання з 720 апаратів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА