08:32 27.08.2019

Джонсон після саміту G7 заявив про трохи більший оптимізм щодо Brexit

1 хв читати
Джонсон після саміту G7 заявив про трохи більший оптимізм щодо Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон після саміту G7 почав оптимістичніше розглядати можливість укласти угоду між Лондоном і Брюсселем щодо Brexit, повідомили в понеділок британські ЗМІ.

"Я дещо оптимістичніший", - сказав Джонсон на прес-конференції за підсумками саміту G7 у Біарриці.

Водночас Джонсон наголосив, що досягти згоди між ЄС та Великою Британією буде складно, і нині перспективи Brexit залежать від ЄС.

Джонсон також знову заявив, що якщо Велика Британія вийде з ЄС без угоди, вона не виплачуватиме ЄС 39 млрд фунтів стерлінгів, які Євросоюз вимагає від неї як відступні. Він зауважив, що "значні суми" з цих 39 млрд фунтів Велика Британія зможе витратити на пріоритетні завдання у разі виходу з ЄС без угоди. Джонсон не пояснив, чи залишить Велика Британія собі тільки частину цих грошей або ж усі 39 млрд фунтів.

Раніше Джонсон заявив в інтерв'ю телеканалу BBC, що шанси на укладення угоди з ЄС щодо Brexit - невизначені. Він зазначив, що все залежить від дій ЄС, і наголосив на важливості підготовки до виходу з ЄС без угоди.

Джонсон раніше неодноразово заявляв, що Велика Британія в будь-якому разі покине ЄС у визначені з Брюсселем терміни - 31 жовтня. Водночас він зазначав, що укладення угоди з Брюсселем є для нього пріоритетним завданням.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА