17:02 24.07.2018

США категорично проти будівництва "Північного потоку-2" - заступник держсекретаря США на зустрічі з Порошенком

2 хв читати
США категорично проти будівництва "Північного потоку-2" - заступник держсекретаря США на зустрічі з Порошенком

Заступник Державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон підтверджує позицію США щодо неприйнятності спорудження газопроводу "Північний потік-2" і наголошує на важливості відносин між Україною та США у сфері енергетичної безпеки, повідомляється на сайті президента України Петра Порошенка.

"Хочу висловити непохитну підтримку України з боку США і категоричний спротив проекту "Північний потік-2". Хочу підкреслити необхідність підтримки надійного транзиту газу в Україні. Ми всі єдині в США щодо підтримки України", - сказав Ф.Феннон на зустрічі з П.Порошенком.

Як зазначено в повідомленні, співрозмовники скоординували підходи і практичні заходи української та американської сторін у справі протидії будівництву газопроводу "Північний потік-2".

"Дуже важлива наша координація в питаннях недопущення будівництва "Північного потоку-2". Як проекту, який загрожує не лише енергетиці України та Європи, а безпосередньо стосується геополітичної безпеки. І я вітаю абсолютно чітку і послідовну позицію американського президента Дональда Трампа та американської адміністрації, американського уряду. Для нас це надзвичайно важливо", - наголосив П.Порошенко.

Сторони обговорили й інші питання енергетичної співпраці між Україною та США. "У нас дуже великий перелік тем для обговорення. Можу зазначити, що сьогодні вперше енергоблок Южно-Української атомної електростанції запрацював на американському паливі компанії Westinghouse", - сказав П.Порошенко, нагадавши, що відповідних домовленостей було досягнуто під час його зустрічей з президентом США Д.Трампом.

Глава Української держави висловив вдячність американській стороні за послідовну підтримку і практичну допомогу Україні в її зусиллях із диверсифікації джерел енергопостачання, зниження залежності в цьому питанні від РФ, реформування енергетичного сектора України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА