14:01 27.07.2020

Хибним політичний курс США вважають до 80% американців за 100 днів до виборів президента

2 хв читати
Хибним політичний курс США вважають до 80% американців за 100 днів до виборів президента

Вісім із десяти американців вважають, що країна рухається в неправильному напрямі, свідчать результати опитування громадської думки агентства Associated Press (AP) і дослідницького центру NORC.

AP зазначає, що такі показники, зафіксовані за 100 днів до президентських виборів у США в листопаді 2020 року, є найнижчими за весь час президентства республіканця Дональда Трампа.

Крім того, лише 32% жителів США - менше, ніж будь-коли - задоволені тим, як нинішня адміністрація справляється з епідемією коронавірусу.

Окрім цього, лише 38% американців вважають, що економіка США перебуває у хорошому стані. В січні 2020 року таку думку поділяли 67% респондентів - до пандемії коронавірусу та спричинених нею соціально-економічних наслідків.

Агентство, вказуючи на ту роль, яку може відіграти в можливому переобранні Трампа ефективна протидія епідемії, також нагадує про непослідовність політики адміністрації у зв'язку з загрозою коронавірусу. Так, зазначає AP, спочатку Трамп недооцінював серйозність небезпеки, але в липні заявляв, що ситуація може ще сильніше погіршитися.

Згідно з AP, ще одним випробуванням для влади стануть серпень-вересень, коли треба буде визначитися з відновленням роботи шкіл у країні на тлі епідемії.

Водночас, зазначає агентство, колишній віце-президент демократ Джо Байден, котрий вважається головним потенційним суперником Трампа на майбутніх виборах, за останні місяці досяг успіхів: він консолідував лави Демократичної партії; надходження коштів на його виборчу кампанію збільшилося, стартувала політична реклама відразу в цілій низці штатів.

США посідають перше місце серед усіх країн світу за кількістю заражень коронавірусом і смертельних випадків. Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, у США від початку спалаху вірусу діагностовано понад 4,3 млн випадків зараження, причому понад 149,4 тис. хворих померли. Більше ніж 2 млн людей одужали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА