10:42 21.07.2020

У Луцьку чоловік із вибухівкою захопив автобус із пасажирами, в області введено план "Заручник"

2 хв читати
У Луцьку чоловік із вибухівкою захопив автобус із пасажирами, в області введено план "Заручник"

У Луцьку у вівторок вранці чоловік із вибухівкою та зброєю захопив автобус із пасажирами, в області введено план "Заручник", повідомляє поліція Волинської області.

"Сьогодні вранці надійшло повідомлення на лінію 102 про те, що у центрі Луцька чоловік захопив автобус із майже 20 заручниками, при собі має вибухівку та зброю", - йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

Водночас у прес-службі Управління СБУ у Волинській області агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що захоплено рейсовий автобус "Берестечко-Красилівка".

"Встановлюється особа людини, яка захопила сьогодні вранці рейсовий автобус "Берестечко-Красилівка". Чоловік не висуває жодних чітких вимог. За попередньою інформацією, в автобусі перебуває майже 10 заручників. На контакт чоловік не йде, періодично здійснює постріли з вогнепальної зброї. Також за попередньою інформації, в автобусі є якийсь вибуховий пристрій", - розповіли агентству в прес-службі спецслужби.

У облполіції зазначили, що в області введено оперативний план "Заручник". Зазначається, що територія центру міста перекрита для гарантування безпеки громадян.

"На місці працюють всі служби поліції", - додали правоохоронці.

Як повідомив у коментарі начальник ГУ Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко, поки що інформації про постраждалих немає.

"Поки що бачимо лише пошкодження в самому автобусі", - повідомив він у трансляції, розміщеній на сторінці Міністерства внутрішніх справ України на сторінці у Facebook.

За словами начальника поліції області, чоловік, який захопив автобус, оприлюднив свої вимоги у соцмережі Twitter.

"Наразі моніториться соцмережа. Жодних вимог у його акаунті не висвітлено, просто загальні фрази, невдоволення системою, не зазначено якою. Наразі ще вивчаємо, намагаємося вести переговори. Дзвонимо, він не взяв вкотре слухавку, щоб уточнити вимоги", - розповів Крошко.

Він також зазначив, що кількість заручників встановлюється. Особа зловмисника, у свою чергу, перевіряється, він назвався, але правоохоронці уточнюють інформацію, чи є така людина.

"Ситуація під контролем", - наголосив начальник поліції області.

Пізніше відділ комунікації поліції Волинської області на сторінці у Facebook уточнив, що кількість заручників - приблизно 20 осіб.

При цьому в обласному управлінні СБУ також зазначили, що даних про потерпілих немає, а чоловік, який взяв людей у заручники, чітких вимог не висуває.

"У соцмережі є нібито його аккаунт, в якому є нечіткі загальні вимоги, але не відомо, чи його це вимоги, він поки що з нами не контактує", - розповіли в СБУ агентству.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА