Штучний інтелект навчили розпізнавати рухи людей за звуковими хвилями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект навчили розпізнавати рухи людей за звуковими хвилями

Технології&Авто
444
Вчені з Університету технологій в китайському місті Ухань на основі штучного інтелекту розробили метод розпізнавання людських рухів з використанням звукових хвиль.
Про це повідомляє китайське державне інформаційне агентство Сіньхуа.
“Китайські вчені розробили метод на основі штучного інтелекту для розпізнавання людських рухів, використовуючи звукові хвилі”, – йдеться у повідомленні.
Як повідомляє Сіньхуа, дослідники використовували двовимірний акустичний масив та згорткові нейронні мережі для ідентифікації й аналізу звуків від людських рухів.
Зазначається, що завдяки акустичному масиву з 256 приймачів і чотирьох ультразвукових передавачів, вчені зібрали дані з чотирьох різних людських рухів, а саме: сидіння, стояння, ходьби й падіння.
За словами одного із професорів розробників – Гуо Сіньхуа, новий метод може використовуватися як сигналізація, наприклад коли людина впала вдома й не може самостійно піднятися.
Він також додав, що розроблений акустичний метод кращий за системи спостереження, бо дозволяє захистити приватні дані користувачів, і працює навіть за умов, коли у кімнаті недостатньо світла або є задимлення.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас