13:13 25.07.2018

Колишній глава FCA Серджіо Маркьонне помер

1 хв читати
Колишній глава FCA Серджіо Маркьонне помер

Колишній гендиректор автомобільного концерну Fiat Chrysler Automobiles (FCE) Серджіо Маркьонне помер у лікарні в Цюріху, повідомляють італійські видання La Repubblica і Corriere della Sera.

С.Маркьонне було 66 років.

У суботу було оголошено про відхід С.Маркьонне з посади гендиректора компанії за станом здоров'я через ускладнення після операції. На його місце був призначений 54-річний Майк Менлі, який до цього керував торговою маркою Jeep.

Гендиректор FCA недавно переніс операцію на плечі та не з'являвся на публіці з кінця червня. Після операції виникли несподівані ускладнення, стан здоров'я С.Маркьонне погіршився, і він не зміг повернутися до виконання своїх обов'язків.

С.Маркьонне очолив Fiat у 2004 році. Під його керівництвом компанія об'єдналася з Chrysler, різко збільшила продаж, скоротила заборгованість практично до мінімуму. Також він виділив в окрему компанію виробника спортивних машин Ferrari. Компанія була оцінена в рамках IPO в $10 млрд, а тепер коштує майже $35 млрд, тобто майже стільки ж, скільки FCA.

Акції FCA дешевшають на 0,1% під час торгів у Мілані в середу. За останні 12 місяців капіталізація компанії злетіла на 63%, до 31,5 млрд євро.

У середу відбудеться прес-конференція керівництва FCA, присвячена публікації звітності за другий квартал. Про перенесення або скасування заходу наразі не повідомляється.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА