19:50 27.05.2020

В "Укроборонпромі" успішно випробували відремонтовану "Кольчугу"

2 хв читати
В "Укроборонпромі" успішно випробували відремонтовану "Кольчугу"

Державне підприємство "Укроборонсервіс", що входить до складу ДК "Укроборонпром", представило комплекс радіотехнічної розвідки "Кольчуга-КЕ", який був відновлений підприємством після тривалого простою.

"Метою сьогоднішньої демонстрації комплексу "Кольчуга-КЕ" є підтвердження готовності останнього до виконання бойових завдань. Ми готові поставити цей комплекс Міністерству оборони України, надати гарантії щодо його працездатності та взяти на себе зобов’язання із подальшого технічного обслуговування у випадку, якщо наші військові вирішать придбати цей комплекс. Також, у разі потреби, ми готові розпочати ремонт інших комплексів РТР цього типу, які вже стоять на озброєнні Збройних сил України та запропонувати свій варіант модернізації", - заявив директор "Укроборонсервісу" Володимир Воронін під час демонстрації відновленого комплексу, повідомляє в середу прес-служба "Укроборонпрому".

У свою чергу гендиректор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус наголосив, що автоматизована станція радіотехнічної розвідки "Кольчуга" - це приклад високотехнологічної української розробки, на яку може робити ставку вітчизняний оборонно-промисловий комплекс. Крім того, "Кольчуга" має експортний потенціал і може конкурувати з найкращими іноземними зразками РТР.

"У нас є конкретна програма модернізації цієї системи, що зробить її справді надпотужним комплексом з унікальними можливостями. При чому, така модернізація відбуватиметься у партнерстві з приватним підприємством, що може стати одним із вдалих прикладів державно-приватного партнерства в оборонній сфері", - наголосив Айварас Абромавичус.

У демонстрації "Кольчуги" також взяли участь представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних сил України та інших підприємств-учасників "Укроборонпрому".

Станції радіотехнічної розвідки "Кольчуга" вироблялися на ДАХК "Топаз" (м. Донецьк), але після початку військової агресії Росії на Сході України підприємство було евакуйовано до Запорізької області. ДК "Укроборонпром" готовий відновити виробництво сучасних РТР типу "Кольчуга" на потужностях своїх підприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА