19:30 11.03.2019

Спецпредставник США з питань КНДР відзначив прогрес у двосторонніх відносинах

2 хв читати
Спецпредставник США з питань КНДР відзначив прогрес у двосторонніх відносинах

Спецпредставник США з Північної Кореї Стівен Біган заявив, що бачить прогрес у відносинах між Вашингтоном і Пхеньяном.

"Ми досягаємо прогресу. Ми як і раніше взаємодіємо на дипломатичному рівні", - сказав С.Біган, виступаючи в понеділок на конференції фонду Карнегі.

За словами С.Бігана, дипломатичний підхід президента США Дональда Трампа щодо КНДР, а також підхід до КНДР Південної Кореї "створили простір для того, щоб могли статися багато конструктивних речей".

Також спецпредставник заявив, що США налаштовані на подальші контакти з КНДР.

"Ми безперечно чекаємо, що ми зможемо продовжити тісну взаємодію", - сказав він.

Коли С.Бігана запитали, чи готується третій саміт США-КНДР, він відповів, що Д.Трамп говорив про бажання зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином, але "нам немає чого сьогодні оголосити".

С.Біган зазначив, що недавні переговори з КНДР в Ханої були конструктивними. "Вони не завершилися угодою, але вони не пройшли погано", - підкреслив дипломат.

Він додав, що США "дуже серйозно" ставляться до повідомлень про активність на ракетному полігоні в КНДР і ретельно стежать за ситуацією.

В кінці лютого в Ханої пройшов другий саміт США-КНДР. Він закінчився передчасно, без підписання підсумкової угоди між сторонами і без спільної прес-конференції Д. Трампа і Кім Чен Ина.

В кінці минулого тижня північнокорейське агентство ЦТАК визнало, що саміт закінчився безрезультатно, і поклав відповідальність за такий результат на американську сторону. Західні ЗМІ в свою чергу відзначали, що це стало першим подібним визнанням в КНДР з часу завершення саміту.

Національне громадське радіо США з посиланням на супутникові дані повідомило, що в КНДР може вестися підготовка до ракетного випробування або космічного пуску. Радіо приводило дані компанії DigitalGlobe, згідно з якими на об'єкті в районі населеного пункту Санумдон поблизу Пхеньяна помічено велику кількість спецтехніки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА