11:21 12.04.2018

Україна бореться на двох фронтах - постпред США при НАТО

2 хв читати

Україна продовжує боротися на двох фронтах - із російською агресією на Донбасі та з корупцією всередині країни, вважає постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон.

"Україна бореться на двох фронтах. Безумовно, на Донбасі та в Криму, і тут ми зробимо все, щоб відповісти на агресію Росії. На додаток до цього ви боретеся ще і з корупцією. Це необхідно зробити до того, як ви освоїте стабільну демократію. Боротьба з корупцією, утвердження принципів демократії та верховенства права - усе це може забезпечити майбутнє України як сучасної європейської держави", - сказала посол у рамках панельної дискусії "НАТО-Україна: Партнерські дії для світу в Європі" на 11-му Київському безпековому форумі в четвер.

За її словами, агресивні дії Росії проявляються не лише на Донбасі, а й шляхом втручання в демократичні вибори в різних країнах, за допомогою пропаганди тощо.

К.Б.Гатчісон зазначила, що на США справляє велике враження досягнутий прогрес щодо реформ в Україні.

"Дозвольте мені сказати про ті реформи, яких очікує НАТО (від України - ІФ). Це закон "Про національну безпеку", який забезпечить суспільний контроль над військовими. Для того щоб стати частиною НАТО, ви маєте продемонструвати сталу демократію, верховенство права, свободу преси, що у вас є уряд, який може обстоювати і захищати себе, тому що НАТО базується на могутності та демократії", - наголосила посол.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА