12:24 12.05.2020

У Києві зростає кількість інфікованих COVID-19, яким потрібна госпіталізація, і хворих, які перебувають у важкому стані, - Кличко

2 хв читати
У Києві зростає кількість інфікованих COVID-19, яким потрібна госпіталізація, і хворих, які перебувають у важкому стані, - Кличко

Кількість киян, у яких за минулу добу підтвердили зараження коронавірусом, збільшилася на 59 осіб, при цьому зростає кількість інфікованих, яким потрібна госпіталізація, а також хворих, котрі перебувають у важкому стані, заявляє мер Києва Віталій Кличко.

"Кількість жителів столиці, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання коронавірусом, зросла ще на 59 осіб. Один випадок, на жаль, летальний. За минулу добу вірус виявили у 14 медпрацівників. На сьогодні в Києві вже 1930 підтверджених випадків захворювання COVID- 19. 38 людей померли", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу у вівторок.

Так, серед захворілих: 33 жінки віком від 27 до 79 років і дівчинка, якій лише три місяці, 22 чоловіки від 25 до 82 років, а також троє хлопчиків - 10, 11 і 12 років. До лікарень столиці госпіталізували 10 пацієнтів. Решта лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів.

За словами мера Києва, лідерами за кількістю виявлених хворих за минулу добу стали Дарницький район, де підтвердили 11 випадків, Дніпровський і Оболонський райони - по вісім випадків.

Кличко наголосив, що в столиці збільшується кількість інфікованих коронавірусом, яким потрібна госпіталізація, і хворих, котрі перебувають у важкому стані.

"У нас збільшується кількість інфікованих, яким потрібна госпіталізація. У стаціонарах міських лікарень перебувають 218 хворих коронавірусом. І 99 осіб - з підозрою на це захворювання. 56 пацієнтів у важкому стані. Семеро з них підключені до апаратів штучної вентиляції легенів", - повідомив він.

За словами мера Києва, в стаціонарах лікарень першої хвилі є близько 500 місць для хворих коронавірусом. Загалом у медзакладах першої та другої хвиль місто передбачило майже 1,7 тис. ліжко-місць.

"Але якщо в нас буде інфекційний вибух, і цього може виявитися замало. Саме тому я щоразу звертаюся до всіх: припиніть жити в ілюзіях. Вірус не відступив. Небезпека реальна! І від усвідомлення кожного з нас, від дотримання правил залежить подальший розвиток ситуації", - зазначив Кличко.

Міський голова також поінформував, що за минулі вихідні Київський міський лабораторний центр України дослідив 2242 зразки біоматеріалів для проведення ПЛР-тестів.

"Незважаючи на вихідні державна установа "Київський міський лабораторний центр України" за три дні дослідив 2242 зразки біоматеріалів. За весь період центр дослідив майже 16 тис. ПЛР-тестів. Загалом у Києві досліджено 35,5тис. тестів на коронавірус", - сказав Кличко.

Він також повідомив, що мобільні бригади медиків за ці вихідні виїхали й відібрали 367 зразків на ПЛР-тести в людей із підозрою на коронавірус. Загалом у Києві тільки мобільні бригади протестували понад 9 тис. жителів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА