RU
 

На Херсонщині в трудовому рабстві незаконно утримували людей

Корреспондент.net,  24 липня 2020, 14:05
0
289
На Херсонщині в трудовому рабстві незаконно утримували людей
Фото: Нацполиция
У трудовому рабстві утримували трьох осіб

Правоохоронцям про рабство повідомили двоє його жертв, яким вдалося втекти з "трудового табору".

 
У Херсонській області викрили "трудовий табір", де незаконно утримували 13 осіб і змушував їх безкоштовно працювати по 15 годин. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) у п'ятницю, 24 липня.
 
"Житель Скадовського району незаконно утримував на території свого домоволодіння 13 заробітчан із центральних і західних областей України. Людей змушували по 15 годин безкоштовно працювати на полях місцевих фермерів", - йдеться в повідомленні.
 
Правоохоронцям про утримання працівників повідомили два заробітчанини, яким вдалося втекти.
 
Поліція встановила, що в "трудовому таборі" перебувало 13 осіб у віці від 19 до 53-х років, серед них дві жінки. Власник домоволодіння називав себе бригадиром і здавав своїх бранців в оренду місцевим фермерам. Люди працювали на полях під палючим сонцем з 05:00 ранку і до сутінків.
 
За словами робітників, господар психологічно тиснув на них і постійно залякував. Гроші за роботу обіцяв виплатити в кінці літнього сезону. Жили всі 13 осіб у сараї в антисанітарних умовах.
 
З'ясувалося, що 30-річний вербувальник шукав безкоштовну робочу силу серед соціально незахищених категорій населення, переважно, в Кіровоградській і Закарпатській областях.
 
"Обіцяв гідну зарплату, безкоштовне проживання та харчування. Коли ж люди потрапляли на місце, на них здійснювали психологічний тиск і примушували до важкої праці", - додали в поліції.
 
Гроші за польові роботи бранців вербувальник забирав собі. При цьому самі працівники працювали тільки за спальне місце і їжу.
 
Відкрито кримінальну справу за статтею про незаконне позбавлення волі або викрадення людини (ст. 146 ККУ) та "торгівля людьми" (ст. 149 ККУ). Тривають слідчі дії.
 
Раніше повідомлялося, що на Прикарпатті "реабілітаційні" центри незаконно утримували людей.
 
Нагадаємо, під Запоріжжям 80 осіб насильно утримували в "реабілітаційному центрі".
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: полицияХерсонская областьрабство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі