В аеропортах ЄС пасажирів перевірятиме штучний інтелект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В аеропортах ЄС пасажирів перевірятиме штучний інтелект

Технології&Авто
282
На деяких контрольно-пропускних пунктах в ЄС встановили систему зі штучним інтелектом під назвою iBorderCtrl.
Вона спрямована на прискорення огляду мандрівників.
Випробування нової системи буде проходити протягом шести місяців на чотирьох прикордонних пунктах в Угорщині, Греції та Латвії.
Система здатна аналізувати міміку користувача, щоб визначити, чи він не обманює.
Контроль відбуватиметься таким чином: спочатку пасажир повинен буде завантажити в систему свій паспорт, візу та фінансові гарантії, а потім відповісти на питання, задані комп’ютерним прикордонником на веб-камеру. Людям будуть ставити такі запитання, як “Що у вас у валізі?” і “Якщо ви відкриєте валізу і покажете мені, що всередині, чи підтвердить він, що ваші відповіді вірні?”
Ті, хто пройде тест, отримають QR-код, який дозволить пройти. Якщо виникне додаткова проблема, біометричні дані будуть прийняті і передані людині, яка буде оцінювати ситуацію.
“Ми використовуємо наявні та перевірені, а також нові способи, щоб дати можливість прикордонним агентам підвищити точність і ефективність перевірок. Система iBorderCtrl збиратиме дані, які вийдуть за межі біометрії”, – розповів координатор проекту в Європейській комісії Джордж Бультадакіс.
Система є експериментальною, тому алгоритм не буде сама відмовляти людям у можливості перетнути кордон. У попередніх випробуваннях точність роботи iBorderCtrl склала 76%, але, за словами одного з розробників, цей показник може бути підвищений до 85%.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас