14:01 02.05.2018

Стабільний рейтинг Fitch для України є сигналом до інвестування - Фукс

2 хв читати

Довгостроковий рейтинг України на рівні "B-" зі стабільним прогнозом, який підтвердило міжнародне рейтингове агентство Fitch, є сигналом до інвестування.

Про це повідомив бізнесмен і меценат Павло Фукс в своєму каналі https://t.me/pavelfuks/11 в Telegram.

За словами Павла Фукса, Fitch Ratings вказує на "стабілізацію політичного курсу України і адекватний прогноз виплат за державним боргом, а так само на прогрес у реформах".

Як зазначає бізнесмен, дане рішення Fitch дає сигнал інвесторам, що "в Україні можна і потрібно вкладати гроші".

"Що стосується ризиків, які завжди є, то це: роздроблення політичних сил, зростання популізму і повільне відновлення після глибокої кризи", - відзначає Павло Фукс.

Згідно з інформацією Fitch, міжнародні резерви України досягли 18,2 млрд доларів в березні 2018 року, так як погашення державного боргу частково було пом'якшено за рахунок збільшення експортних надходжень і припливу капіталу. Зовнішні буфери України залишаються трохи слабкішими, ніж "В". Підвищена гнучкість обмінного курсу, керовані зобов'язання в іноземній валюті та помірні зовнішні дисбаланси пом'якшують короткостроковий тиск на міжнародні резерви. Валютні кошти, як і раніше пом'якшують зовнішню ліквідність, хоча вони як і раніше поступово слабшають.

Fitch Ratings -  рейтингове агентство. Fitch Ratings поряд зі Standard & Poor's і Moody's входить в "велику трійку" міжнародних рейтингових агентств. Головне завдання - надання світовим кредитним ринкам незалежних і орієнтованих на перспективу оцінок кредитоспроможності, аналітичних досліджень і даних.

Раніше меценат і бізнесмен Павло Фукс перед стартом зимової Олімпіади-2018 в південнокорейському Пхенчхані заявив, що олімпійські призери отримають від нього додаткову грошову винагороду: 50 тис. доларів за "золото", 25 тис. доларів - за "срібло" і 15 тис. доларів - за "бронзу". Таку ж грошову премію отримає і тренер переможця.

"Бути професійним спортсменом - це щосекундна важка робота. Представляти країну на Олімпіаді - це ще й величезна відповідальність. З особливими емоціями разом з усією Україною буду вболівати за наших спортсменів, які, впевнений, зроблять все можливе, щоб якомога частіше звучав український гімн і було піднято український прапор в Пхенчхані. Буду щасливий, якщо мій внесок стане додатковою мотивацією перемагати ", - заявив Фукс.

13 березня олімпійський чемпіон Олександр Абраменко та його тренер отримали від Фукса сертифікати на $ 50 тис. кожний.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенс Банк планує обмежити Р2Р до 200 переказів на 1 млн грн/міс.

Уряд схвалив законопроєкт про механізми врегулювання боргової проблеми на ринку е/е

G7 визначить найефективніший варіант використання доходів від активів РФ, вважає глава Мінфіну Франції

Кабмін зобов'язав обленерго забезпечити рівномірну і справедливу черговість відключень електроенергії - Шмигаль

Офіційний курс гривні в п'ятницю перетнув позначку в 40,11 грн/$ - НБУ

"Сталевий Фронт" Ахметова розпочав виробництво екранів, що захищають танки Abrams від FPV

Рішення про підвищення тарифів на е/е для населення буде ухвалено протягом тижня - міністр

"Укренерго" в четвер залучало аварійну допомогу 15 годин поспіль

Dragon Capital заявляє про необґрунтований тиск БЕБ на бізнес ТЦ Victoria Gardens

Акціонери Ferrexpo на річних зборах відхилили низку пропозицій ради, а незалежні акціонери знову не схвалили переобрання Лісовенка директором

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА