15:49 18.02.2021

Реалізація проектів цифрової трансформації дасть змогу Україні через кілька років увійти до топ-20 цифрових держав - Зеленський

1 хв читати
Реалізація проектів цифрової трансформації дасть змогу Україні через кілька років увійти до топ-20 цифрових держав - Зеленський

Затверджений урядом перелік проектів цифрової трансформації буде реалізований упродовж трьох років, що дасть змогу Україні ввійти до топ-20 цифрових держав світу, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Уперше в історії України держава переходить на системний проектний підхід. Така потужна структура допоможе трансформувати Україну на всіх рівнях – від загальнонаціонального до місцевого. І дасть змогу вже за кілька років увійти до топ-20 цифрових держав світу", - наводить слова президента прес-служба глави держави.

Зеленський також наголосив, що цифровізація ефективна в боротьбі з корупцією.

"Ми – перша країна у світі з цифровими паспортами та четверта у Європі з цифровим водійським посвідченням. Цифровізація – це пряма й найкраща боротьба з корупцією. Комп’ютер хабара не бере. Діджиталізація – це боротьба з корупцією, зменшення спілкування громадян з чиновниками, спрощення процедур, і за нею – майбутнє", - наголосив глава держави.

В Офісі президента нагадали, що 17 лютого Кабінет Міністрів України затвердив перелік 94 проектів цифрової трансформації в галузях освіти, охорони здоров'я, юстиції, економіки та торгівлі, енергетики, інфраструктури.

Серед проектів на наступні три роки: "е-нотаріат", "е-майно", "е-містобудування", "е-школа", "е-соцзахист", "е-міграція", "е-лікарня", "е-дозвіл" тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок збройної агресії РФ в Україні загинуло 550 дітей - ювенальні прокурори

Від початку доби відбулося 20 бойових зіткнень, бої тривають на Покровському, Сіверському, Курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

У МИКОЛАЄВІ ЧУЛИ ВИБУХ - МЕР

McDonald's розпочав реконструкцію ресторану поруч із Центральним залізничним вокзалом у Києві

Сили оборони минулої доби уразили, зокрема, дві локації ворога, чотири пункти управління та засіб ППО

РФ вночі завдала удару по двох ГЕС - "Укргідроенерго"

Гарантована незалежність України буде завжди надійним захистом кожній дитині в нашій державі - Зеленський

Поїзд з України до Хелма до 30 серпня висаджуватиме пасажирів на станції Дорогуськ у зв'язку з ремонтними роботами

У Львівській області ворожі ракети уразили три об'єкти критичної інфраструктури, постраждали чотири людини

У Вінницькій області на об'єкті критичної інфраструктури виникла пожежа від падіння уламків збитого БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА