Доступність посилання

ТОП новини

США і НАТО підтримують майбутнє членство України і Грузії в альянсі – заява місії США при НАТО


Штаб-квартира НАТО в Брюсселе (архивное фото)
Штаб-квартира НАТО в Брюсселе (архивное фото)

«Сполучені Штати і союзники в НАТО залишаються відданими безпеці і стабільності Чорноморського регіону», – заявило представництво США при НАТО за результатами конференції міністрів країн-членів альянсу, що відбулась у режимі телеконференції 2 квітня.

«Наша підтримка майбутнього членства в НАТО Грузії й України залишається незмінною», – мовиться далі в заяві.

В ній наголошується, що НАТО продовжуватиме:

  • Спільні навчання з Грузією та Україною
  • Присутність у Чорноморcькому регіоні
  • Підтримку суверенітету й територіальної цілісності обох країн

Уперше в засіданні засіданні міністрів країн НАТО 2 квітня участь взяв і представник Північної Македонії – країни, яка лише цього тижня стала тридцятим членом альянсу.

Значна частина засідання була присвячена питанням ролі НАТО в подоланні коронавірусної епідемії. Але безпека в Європі залишається в центрі уваги альянсу. Про це на пресконференції напередодні наради заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Завдання НАТО – забезпечити, щоб «криза в охороні здоров‘я не стала кризою в сфері безпеки», – заявив генсекретар.

«Незважаючи на те, що Росія закликала припинити навчання, ми бачимо, що її військова діяльність продовжується на нормальному для сезону рівні», – заявив Столтенберґ. Він відзначив істотну російську присутність у Північному морі.

Проводячи навчання наприкінці березня, Росія, вважає Столтенберґ, прагнула продемонструвати свою боєготовність, незважаючи на COVID-19.

Коментуючи питання стримування агресії Росії під час брифінгу 2 квітня, Столтенберґ наголосив, що НАТО продовжує місії в Східній Європі і країнах Балтії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG