07:47 28.05.2019

Мадуро закликав соратників готуватися до швидкого проведення парламентських виборів

2 хв читати
Мадуро закликав соратників готуватися до швидкого проведення парламентських виборів

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що Єдина соціалістична партія (ЄСП) країни повинна бути готова до якнайшвидшого проведення виборів до Національної асамблеї.

"Вибори вже зараз, електоральна машина нашої ЄСП повинна бути готова до виборів, покликаних відновити Боліварську національну асамблею. Ми хочемо виборів. Краще, якщо вони відбудуться раніше, ніж пізніше", - сказав він на зустрічі з керівництвом партії.

Президент додав, що "якщо все буде зроблено правильно, то ми отримаємо підтримку народу і переможемо".

Він повідомив також, що урядова делегація на переговорах з опозицією в Осло має намір проявити добру волю, щоб добитися врегулювання політичної кризи в країні.

"Ми маємо намір продемонструвати сумлінність найвищого ступеня, щоб знайти мирне демократичне рішення для виходу з кризи в країні, засноване на згоді обох сторін", - сказав президент.

Він підкреслив: "Це буде діалог між революційним урядом, революційними збройними силами і екстремістською опозицією, яка намагається повалити уряд на догоду інтересам США".

Водночас, американський держдепартамент раніше заявив, що відставка Мадуро є обов'язковою умовою для проведення вільних виборів і відновлення демократії в країні.

"Вільні вибори не можуть проходити під контролем тирана. Ми неодноразово заявляли, що єдине, про що можна домовлятися з Ніколасом Мадуро, - це умови його відходу", - йшлося в поширеному раніше повідомленні Держдепу США.

У ньому зазначалося: "Ми сподіваємося, що переговори в Осло будуть зосереджені на досягненні цієї мети, і якщо це станеться, то ми сподіваємося на досягнення прогресу".

Як раніше повідомив МЗС Норвегії, цього тижня в Осло відбудеться другий раунд переговорів між представниками законної влади Венесуели і опозиції. Перший раунд відбувся 16 травня, Мадуро назвав його продуктивним.

Спостерігачі звертають увагу, що цього разу сторони будуть вести переговори "віч-на-віч", під час першого раунду вони спілкувалися через норвезьких посередників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА