07:43 18.12.2020

Російські найманці 8 разів відкривали вогонь на Донбасі, поранений український військовослужбовець

2 хв читати
Російські найманці 8 разів відкривали вогонь на Донбасі, поранений український військовослужбовець

За минулу добу російські найманці на Донбасі 8 разів відкривали вогонь по українських позиціях, поранення отримав військовослужбовець ЗСУ, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу, 17 грудня, російсько-окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню. На різних ділянках відповідальності українських бригад ворог провокував наших воїнів обстрілами протягом усієї доби ... В результаті обстрілу снайпера один військовослужбовець об'єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров'я - задовільний", - йдеться в ранковому зведенні штабу на сторінці в Фейсбук у п'ятницю.

Українські військові зазначають, що противник чотири рази відкривав вогонь поблизу Водяного, на Приазов'ї. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано застосування артилерійських систем 122-го калібру в поєднанні зі 120-ти і 82-х міліметровими мінометами. Крім того, Водяне російські найманці обстрілювали і з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

До вечора, противник активізував свої вогневі дії і поблизу населених пунктів Верхньоторецьке і Широкино, де відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а у останнього - ще і з автоматичних станкових гранатометів.

У передмісті Авдіївки російські найманці двічі обстріляли позиції українських військових з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, зокрема вівся снайперський вогонь.

"На численні і прицільні обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відповіли негайно. З гранатометів різних систем об'єднані сили миттєво відкрили прицільний вогонь по позиціях ворога", - зазначили в штабі.

"З початку поточної доби, 18 грудня, в районі проведення Операції об'єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано", - йдеться в звіті

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київська влада не погоджувала проведення Маршу рівності в метро - КМДА

Український Червоний Хрест не здійснює реєстрацію на отримання гуманітарної та грошової допомоги

Мінкультури України затвердило робочу групу з розроблення плану заходів щодо розвитку території пам'ятки археології на Поштовій площі в Києві

Від початку доби на фронті відбулося 73 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Польські фермери планують блокування руху вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне"

Ситник залишив посаду заступника голови НАЗК

Дії з підриву Глобального саміту миру є системними та безпрецедентно масштабними - Кулеба

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі зросла до 59, на покровському напрямку - до 27 - Генштаб ЗСУ

Унаслідок авіаударів у с. Михайлівка загинули двоє людей, серед них - 12-річний підліток - Донецька ОВА

Генштаб ЗСУ: Найскладніша обстановка зберігається на покровському напрямку, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА