23:33 16.03.2022

Російські окупанти намагаються встановити псевдооргани влади у Херсоні - "Інформаційний спротив"

1 хв читати

Російські окупанти намагаються встановити у тимчасово зайнятому Херсоні псевдоргани влади, повідомляє об'єднання "Інформаційний спротив".

"Сьогодні російські окупанти заявили про створення у Херсоні "Комитета спасения "За мир и порядок", до складу якого увійшли місцеві проросійські політики та колаборанти", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому у телеграмі.

У ньому наголошується, що до складу зазначеного "комітету" увійшли раніше обвинувачений у вбивстві та викраденні бізнесмена Ігоря Пащенка херсонський ексмер Володимир Сальдо; підозрювана у держзраді (ч. 1 ст. 111 КК України) проросійська активістка Тетяна Кузьміч; колишній голова Антонівської селищної ради Ігор Сємєнчєв, який проходить обвинувачуваним у низці справ про корупційні злочини; Георгій Кальонов, який перебуває в розшуку (ст. 260 КК України), обміняний на українських військовослужбовців під час одного з обмінів; підозрюваний у держзраді (ч. 1 ст. 111 КК) проросійський активіст із Херсона Кирило Стремоусов; колишній активіст проросійської організації "Український вибір" Дмитро Савлученко.

За даними "Інформспротиву", російські ЗМІ вже почали популяризувати зазначений "комітет" як нібито чинний орган влади у Херсоні.

"Добре, що у місті є справжня влада, активісти та волонтери, які щодня доводять усьому світу, що Херсон - це Україна", - підсумували в "Інформспротиві".

Джерело: https://t.me/inform_resistance/252

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА