11:48 03.03.2015

Порошенко підписав указ про створення Конституційної комісії

2 хв читати
Порошенко підписав указ про створення Конституційної комісії

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Конституційної комісії як спеціального допоміжного органу при президентові України.

Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави у вівторок.

Цим указом президент запропонував затвердити положення про Конституційну комісію, а також висунув кандидатуру голови Верховної Ради Володимира Гройсмана на посаду керівника цього органу.

П.Порошенко також запропонував депутатським фракціям (депутатським групам) у Верховній Раді, Кабінету Міністрів, Верховному Суду України, вищим спеціалізованим судам, Раді суддів України, асоціаціям органів місцевого самоврядування, Національній академії наук України, Національній академії правових наук України, юридичним вищим навчальним закладам і науковим установам, правовим громадським об'єднанням, відповідним міжнародним організаціям подати до 12 березня пропозиції щодо кандидатур до складу Конституційної комісії.

Конституційна комісія утворюється у складі голови, двох його заступників, секретаря й інших членів комісії, які беруть участь у його роботі на громадських засадах. Персональний склад Комісії затверджує президент України.

Глава комісії керує її діяльністю, скликає і веде її засідання, підписує ухвалені комісією рішення; представляє комісію у взаємодії з іншими допоміжними органами і службами, створеними президентом, державними органами, органами місцевого самоврядування, громадськими об'єднаннями, підприємствами, установами, іншими організаціями.

Основною організаційною формою роботи Конституційної комісії є засідання, які проводять за потреби, але не рідше одного разу на два місяці. Засідання комісії відкриті для присутності представників засобів масової інформації.

Рішення Конституційної комісії ухвалюють більшістю голосів присутніх на засіданні членів комісії шляхом особистого відкритого голосування. У разі рівного розподілу голосів голос голови засіданні є вирішальним.

Відповідно до указу, Конституційна комісія співпрацює з Національною радою реформ, взаємодіє з іншими допоміжними органами і службами, створеними президентом, державними органами, органами місцевого самоврядування, громадськими об'єднаннями, підприємствами, установами, іншими організаціями.

Серед основних завдань Конституційної комісії: узагальнення практики виконання норм Конституції України, пропозицій з її вдосконалення з урахуванням сучасних викликів і потреб суспільства; напрацювання погоджених пропозицій з проведення конституційної реформи в Україні; підготовка за результатами широкого громадського та професійного обговорення законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції.

Згідно з указом, комісія має право: просити й отримувати від державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, підприємств, установ, організацій необхідну інформацію, документи й матеріали; створювати робочі групи, інші робочі органи для розробки окремих питань, що належать до компетенції комісії, визначати порядок їхньої роботи, координувати й коригувати роботу створених робочих органів.

Указ набуває чинності з дня його публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА