День фінансів: про 600 тис. грн в 2021 році, і 300 тис. боржників у 2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: про 600 тис. грн в 2021 році, і 300 тис. боржників у 2020

568
Понеділок, 14 грудня. Про обіцяні 8 тис. грн підприємцям під ялинку, і 600 тис. грн вкладникам у 2021 році:
Плани ФГВФО на 2021. Наступного року Фонд гарантування вкладів планує підвищення суми гарантування до 600 тисяч гривень. Також фонд має намір почати гарантувати вклади в небанківських фінустановах.
День фінансів: про 600 тис. грн в 2021 році, і 300 тис. боржників у 2020
Але і це ще не все: ФГВФО зібрався приєднати до системи гарантування вкладів «Ощадбанк», і завершити реструктуризацію своїх боргових зобов’язань перед Мінфіном.
Обмеження на в’їзд для іноземців продовжили. Згідно з рішенням уряду, для перетину українського державного кордону іноземцями та особами без громадянства необхідний поліс страхування, виданий страховою компанією, зареєстрованою в Україні. Поліс повинен покривати витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, і обсервації. Страховка повинна діяти весь термін перебування в Україні.
До речі, сьогодні Кабмін перерозподілив 6 мільярдів гривень видатків з держбюджету на фонд боротьби з корупцією-19.
Плюс 300 тис. боржників. За даними Опендатабот, наразі понад 2 мільйони українців значаться в реєстрі боржників. За рік їх кількість зросла на 18%. Боржниками стали ще 300 тисяч осіб. Найбільше боржників з оплати комунальних послуг. Кількість таких боржників зросла на 36% за рік (це +57 тисяч осіб).
Чому підвищення “мінімалки” відклали? Як пояснив міністр фінансів Сергій Марченко, уряд вирішив відстрочити підвищення мінімальної зарплати до 6500 гривень після консультацій з міжнародними партнерами. Підвищення з 1 липня 2021 року могло спричинити інфляцію. Остаточне рішення щодо підвищення приймуть у середині наступного року.
До речі, в МВС вважають, що зарплати поліцейським вже потрібно підвищити в кілька разів. Як зазначив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, рівень зарплат поліцейських потрібно підвищувати, оскільки в МВС не можуть довго утримувати на роботі людей, які працюють за 14 тисяч гривень і повинні розплутувати складні схеми за участю злочинців.
По 8 тис. під ялинку. Відсьогодні є можливість оформити заявку на разову виплату 8 тис. гривень матеріальної допомоги найманим працівникам та ФОП, якщо їхня сфера діяльності підпадає під зупинку роботи через карантин. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що заявники, які не будуть зволікати зі зверненням щодо допомоги, повинні отримати її до Нового року. Також за його словами, на порталі “Дія” за 10 годин зареєстрували понад п’ять тисяч заявок.
День фінансів: про 600 тис. грн в 2021 році, і 300 тис. боржників у 2020
Додамо, що за результатами опитування наших читачів, лише 14% опитаних вважають 8 тисяч гривень достатньою сумою, щоб тримати свій бізнес на плаву. Переважна більшість опитаних заявили про те, що 8 тис. грн буде недостатньо для того, щоб підтримати підприємство в часи кризи.
P.s. А які у вас плани на Новий Рік? Такого року у нас ще ніколи не було, тому і проводжати його будемо по-особливому. Один з безпечних і комфортних варіантів – замовити їжу і зняти затишний будинок для своєї компанії. Finance.UA вирішив проаналізувати, скільки коштує оренда приватних будинків на Новий рік в Україні. Ми розглянули найпопулярніші напрямки.

Львів, Київ та інші: вартість оренди будинків на Новий Рік-2021 🎄

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас