14 березня 2020, 08:48

Від учорашнього дня СБУ має конкретних осіб, які від слів перейшли до реалізації злочинних дій

6 червня 2019 року в Мінську член української делегації Леонід Кучма вперше заговорив про можливу заборону ЗСУ стріляти у відповідь та зняття економічної блокади з ОРДЛО.

Вже наступного дня я, як Генеральний прокурор, зареєстрував три фактові кримінальні провадження, які стали попередженням реваншистам.

Від учорашнього дня СБУ має конкретних осіб, які від слів перейшли до реалізації злочинних дій".

Текст заяви 7 червня 2019 року:

Кожен робочий день Генерального прокурора починається із довідки про найбільш резонансні події та злочини. Я читаю їх кожен день і найважчою є графа "злочини, пов'язані з проведенням операції Об'єднаних сил" – колишньої Антитерористичної операції. І кожен день я бачу: з пораненнями доставлено 3 військовослужбовця, ще 2 військовослужбовця ЗСУ від отриманих вогнепальних поранень загинули; поранені 2 військовослужбовця і двоє загинули; з вогнепальними пораненнями доставлено 5 військовослужбовців, ще двоє загинули... І так всі останні дні.

Хочу нагадати, що за весь час Антитерористичної операції на Сході ми маємо 14 тисяч 377 убитих та поранених військовослужбовців Збройних Сил України. Лише за цей рік – 320 вбитих та поранених. На кожну таку довідку, на кожен такий випадок всі попередні роки була одна реакція і народу, і керівництва – глибокий сум, жаль і гордість за наші Збройні Сили, підтримка їх чим можливо.

Це робили всі. Останніми днями мені просто не дає спати декілька повідомлень наших представників у Мінську, а тепер уже і з владних кабінетів про зовсім іншу реакцію до цих подій.

Сьогодні я з подивом дізнався, що, виявляється, росіяни втратили якийсь контроль над терористичними угрупованнями в Луганській та Донецькій області.

Це не так. Достатньо взяти один із цих урядових білих телефонів, подзвонити керівнику головного управління розвідки Міністерства оборони і дізнатися, що на посадах від командира взводу, роти, батальйону і вище знаходяться виключно офіцери Збройних Сил Російської Федерації. Наш ГУР знає їх поіменно. Все це давно відомо усім, хто дійсно опікується Збройними Силами України.

Говорити про те, що це якісь сепаратисти, котрі виходять з-під контролю Росії, – неправда. Ще більше обурення у мене викликають пропозиції представників України у Мінській контактній групі заборонити вогонь в сторону супротивника.

Я зробив так, як рекомендував Президент: подивився на фото своїх синів. Одного – колишнього добровольця 55-ої Запорізької бригади. А другого – студента. І вчинив те, що має зробити Генеральний прокурор і громадянин.

Сьогодні я особисто зареєстрував в Реєстрі досудових розслідувань резонансну справу: за фактом готування до фінансування тероризму, тобто дій, вчинених з метою фінансового або матеріального забезпечення терористичної групи, вчинені за попередньою змовою групою осіб. Це для тих, хто вважає, що можна відновити торгівельні відносини із терористичними організаціями, котрі захопили українське майно (державне чи приватне), збирають нібито податки, а ми з ними будемо торгувати, беручи на себе відповідальність, за 4 мільярди боргів ОРДЛО по електроенергії і воді.

Ще одна справа – за фактом готування до перешкоджання законної діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період проведення Антитерористичної операції.

І ще одна справа – за фактом державної зради. Тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці держави, надання іноземній державі, іноземній організації або її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Це фактові справи, але хочу прямо сказати: усім реваншистам і усім капітулянтам – усі, хто попробує гратися з українським законом, отримає гідну відповідь.

Закон один для всіх. Перемога буде за нами!

#держзрада

https://www.facebook.com/LlutsenkoYuri/videos/1203418396524000/

Щодо Вовчанська і гарнізону Печерська

Щодо Вовчанська. 1. Паніці – ша! Ніяких катастрофічних подій не відбулося. Росіяни продовжують стратегію розсмикування наших резервів...

Політика страусів ніколи не була ефективною

Путін вирахував готовність Заходу заморозити війну в Україні і пообіцяв "пасхальні мирні перемовини". Для зговірливості нам перекрили військові поставки...

Нашим треба підмога

Про ухилянтів. Сьогодні повернувся від своїх з фронту. Ситуація критична. І не тільки через нестачу зброї. Некомплект у військах – величезна проблема...

Треба будити і світ, і Україну

Масовані ракетні атаки по Україні фактично є результатом підтримки росіянами фашистського курсу Путіна. І не важливо: чи вкинули вони бюлетень, чи бухали мовчки дома...

Путін переписує історію? Нехай поверне кримцям данину за 324 роки

Якщо Москва в припадку путінізма подає приклад скасування заднім числом договору про Крим, то варто цю лінію посилити скасуванням Костянтинопольського договору 1700 року...

Янукович і силовики постійно були на звʼязку з Кремлем. Хронологія

Відразу після перших, ще січневих смертей на Майдані, мене запросили до розмови по супутниковому звʼязку із віце-Президентом США Джо Байденом...