12:09 26.10.2018

Адвокат Горошинський завершив свій виступ у дебатах у справі про держзраду Януковича, 29 жовтня має завершити свою промову адвокат Байдик

2 хв читати
Адвокат Горошинський завершив свій виступ у дебатах у справі про держзраду Януковича, 29 жовтня має завершити свою промову адвокат Байдик

Адвокат Віктора Януковича Олександр Горошинський завершив свій виступ у судових дебатах в Оболонському районному суді Києва у справі за обвинуваченням екс-президента України в державній зраді.

Під час свого виступу на засіданні в п'ятницю О.Горошинський згадав обставини замаху на життя В.Януковича, про що стверджує екс-президент і його захист. Також він озвучив ті досягнення, яких, на його думку, його підзахисний зумів домогтися під час роботи на посадах голови Донецької обладміністрації, прем'єр-міністра і президента України.

Після завершення своєї промови О.Горошинський попросив суд звернутися до Міністерства юстиції Російської Федерації зі зверненням, щоб цей орган прискорив питання реєстрації його як захисника у реєстрі іноземних адвокатів РФ, що необхідно для участі його при виступі В.Януковича з останнім словом в Оболонському суді в режимі відеоконференції.

У відповідь на це головуючий суддя Владислав Дев'ятко вказав, що суд цього не робитиме, оскільки таке звернення можливе виключно в рамках міжнародно-правової допомоги, про яку суд раніше ухвалював відповідні рішення і наводив мотивацію таких рішень.

При цьому суддя знову наголосив і повторив, що О.Горошинському буде надано "розумні терміни" для проведення відповідної реєстрації в РФ. "Рамки цього розумного терміну ми обговоримо з вами після завершення свого виступу захисником О. Байдиком, яке, як планує суд, відбудеться 29 жовтня", - зазначив В.Девятко.

Він повідомив, що ще один адвокат В.Януковича за договором, Олександр Байдик, поінформував суд, що 26 жовтня вилітає з РФ і прибуде до України в п'ятницю ввечері, а 29 жовтня він зможе виступити в дебатах у справі про держзраду.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком відбудеться у п'ятницю об 11.00 на Байковому кладовищі

Енергоатом: Мартиненко завжди відстоював свободу слова

Єврокомісія через шість років закрила процедуру проти Польщі щодо порушень у сфері верховенства права

Чубаров: Мартиненко розумів прагнення кримськотатарського народу до відновлення своїх прав

Гройсман: Мартиненко - Людина з великої літери

Понад 10 наземних роботизованих комплексів вітчизняного розроблення допущено до експлуатації в Міноборони України з початку року

Генштаб ЗСУ: Найбільша активність ворога спостерігається на покровському та куп'янському напрямках

У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу української армії

У Новодмитрівці на Херсонщині через скидання вибухівки постраждали двоє чоловіків - ОВА

Зеленський: ціную готовність Австралії бути на Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА