21:21 21.11.2018

В Україні заборонили залишати дітей в санаторних школах на канікулах

2 хв читати
В Україні заборонили залишати дітей в санаторних школах на канікулах

Кабінет міністрів України прийняв положення про санаторні школи, яке забороняє батькам залишати дітей у таких закладах на канікули.

"В Україні продовжать роботу санаторні школи, де можуть здобувати середню освіту діти, які потребують тривалого лікування. Як відбуватиметься робота таких закладів, прописано в Положенні про санаторні школи, яке сьогодні, 21 листопада 2018 року, затвердив уряд України", - повідомила прес- служба Міністерства освіти і науки в середу.

Згідно з повідомленням, навчання в санаторній школі відбувається з індивідуальним підходом і в оздоровчо-щадному режимі. Його визначає медико-педагогічна комісія закладу, яка моніторить стан здоров'я і особливості розвитку кожної дитини.

"Для тих учнів, які мають труднощі в навчанні, положення передбачає можливість проведення додаткових індивідуальних, групових занять та консультацій", - уточнюють у відомстві.

Відзначається, що санаторні школи забезпечують навчання для дітей з такими видами захворювань як сколіоз, цукровий діабет, малі і неактивні форми туберкульозу, захворювання серцево-судинної системи, психоневрологічні захворювання, хронічні неспецифічні захворювання органів дихання і травлення.

Термін перебування дитини в інтернаті санаторної школи встановлюється індивідуально за призначенням лікарів. Як правило, він становить не більше року.

"Для того, щоб посилити батьківську відповідальність за дітей, що навчаються в санаторних школах-інтернатах, положення забороняє батькам залишати дітей в закладі на канікули. У разі, якщо вони хочуть залишити дітей в школі на вихідні, батьки мають повідомити про це відповідні соціальні служби", - підкреслюється в повідомленні.

Згідно з положенням, гранична наповнюваність класів у санаторних школах становить 20 учнів. Тривалість уроку - в залежності від класу - від 35 до 45 хвилин, а для окремих індивідуальних або групових занять - 20 і 40 хвилин відповідно.

Також для кожного з видів шкіл, відповідно до захворювань їх вихованців, прописані особливості організації навчання та лікування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА