06:53 20.04.2020

Сенатори США пропонують виділити $ 500 млрд на допомогу штатам для боротьби з COVID-19

2 хв читати
Сенатори США пропонують виділити $ 500 млрд на допомогу штатам для боротьби з COVID-19

Сенатор-республіканець Білл Кессіді і сенатор-демократ Боб Менендес пропонують уряду США використовувати фонд розміром $ 500 млрд у відповідь на спалах коронавірусу в рамках наступного пакету заходів стимулювання, прийнятого Конгресом у найближчі тижні або місяці.

Відповідно до їхнього прес-релізу, законопроект, про який вони мають намір заявити, "забезпечує кожному правомочному суб'єкту додаткове фінансування, підвищує гнучкість для Штатів і місцевих органів влади у використанні коштів для поповнення втрат доходів через спалах COVID-19 і націлює додаткове фінансування на гарячі зони поширення коронавірусу для боротьби з пандемією лоб у лоб".

"Ми наполегливо працювали, щоб переконатися, що державні і місцеві органи влади можуть підтримувати основні послуги, необхідні для виживання працівників та роботодавців. Ми повинні захистити фінансове майбутнє американців", - заявив Кессіді.

У свою чергу Менендес зазначив: "Як колишній мер, я розумію, які неймовірні втрати несе боротьба з цією пандемією в містах, селищах і штатах на фронтах, щоб вести цю війну і продовжувати підтримувати свої місцеві департаменти охорони здоров'я, платити вчителям і працівникам швидкої допомоги, ремонтувати дороги і підтримувати парки", - додав Менендес.

Законопроект Кессіді і Менендеса з'явився у відповідь на заклики Національної асоціації губернаторів (NGA), очолюваної губернатором Меріленда Ларрі Хоганом і губернатором Нью-Йорка Ендрю Куомо, надати більше ресурсів штатам у найближчі тижні.

Тим часом, президент США Дональд Трамп на прес-конференції в Білому домі в неділю заявив, що республіканці "близькі" до того, щоб укласти угоду з демократами з іншого законодавчого пакета, який допоможе пом'якшити економічні збитки, нанесені пандемією коронавірусу.

На брифінгу в Білому домі президент припустив, що рішення може бути прийнято до понеділка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Німеччині оглянув батарею Patriot, яку передадуть Україні

Німеччина та союзники передадуть Україні 100 ракет для систем ППО "Петріот"

Германия, Украина и более 50 организаций, государств и компаний создали "Альянс навыков для Украины" на EUR700 млн

Повідомлення в соцмережах про смерть ексмера Куп'янська, обвинуваченого в держзраді, не вплинуть на судовий розгляд його справи

Німеччина, Україна та понад 50 організацій, держав і компаній створили "Альянс навичок для України" на EUR700 млн

У центрі Києва стався витік води на проїжджу частину, кілька житлових будинків тимчасово без водопостачання

Шефчович анонсував початок роботи над стратегічними європейськими проєктами

СБУ повідомила про підозру ексначальнику російської катівні в Луганській області, який виводив "на розстріл" українських полонених

Російські окупанти весь день обстрілювали Дніпропетровську область, пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури

Спікери парламентів Польщі, України та країн Балтії сподіваються, що саміт НАТО у Вашингтоні визначить незворотність шляху України до Альянсу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА