13:40 07.05.2019

Держкомісія з ТЕБ і НС відкоригувала план протидії пожежам

2 хв читати
Держкомісія з ТЕБ і НС відкоригувала план протидії пожежам

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявляє, що Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) відкоригувала план протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з пожежами.

"План протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з пожежами, відкоригували сьогодні на засіданні штабу ДСНС України", - написав Г.Зубко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у вівторок.

Він зазначив, що від початку року в екосистемах сталося понад 14 тис. пожеж, що в 4,5 разу більше порівняно з минулим роком, а їх площа становить понад 15 тис. га. Найбільша кількість пожеж сталася в Київській, Дніпропетровській, Івано-Франківській областях.

Віце-прем'єр заявив, що серед основних причин пожеж - людський фактор. "Якщо в лісових масивах і на торфовищах ситуація складна, проте контрольована, то через спалювання сухої трави на присадибних ділянках поблизу населених пунктів, звалищах, очерету біля річок ситуація критична. На таких пожежах уже загинула 21 людина", - констатував Г.Зубко.

За словами віце-прем'єра, ключові завдання на сьогодні - координація і максимальна готовність до оперативного реагування підрозділів ДСНС, Мінагрополітики, Мінприроди, Мінінфраструктури, Міноборони, Держприкордонслужби, Держлісагентства, Держводагентства та обладміністрації.

Також серед ключових завдань - максимальна готовність пожежних підрозділів лісокористувачів, ОТГ, добровільної та відомчої пожежної охорони до реагування, готовність необхідної техніки та засобів; цілодобовий моніторинг ситуації в природних екосистемах; посилення протипожежного захисту складів боєприпасів; забезпечення підтоплення торфовищ і утримання їх у зволоженому стані; проведення місцевих комісій ТЕБ та НС на рівні обладміністрацій; роз'яснювальна робота серед населення із залученням ЗМІ щодо дотримання правил пожежної безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА