У Нацбанку відсудили 277 млн грн за ліквідацію банку сім'ї Авакова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку відсудили 277 млн грн за ліквідацію банку сім'ї Авакова

Фондовий ринок
827
Госпсуд Києва задовольнив 8 жовтня позов Фонду гарантування вкладів (ФГВФО) до Нацбанку і вирішив стягнути з регулятора на користь позивача 277,2 млн грн. майнових збитків. На думку Фонду, НБУ заподіяв йому шкоду, ухваливши рішення про ліквідацію банку «Базис» (постанова про відкликання ліцензії №357 від 23.08.2012 року, скасована в судовому порядку), який пов’язують з сім’єю голови МВС Арсена Авакова.
Згідно з судовими матеріалами, зазначена сума відповідає незадоволеним кредиторським вимогам ФГВФО до банку «Базис» в частині виплат вкладникам за рахунок коштів Фонду. Як заявляли в ФГВФО, вкладникам «Базису» було виплачено 278 млн грн.
Втім, про те, що Фонд гарантування судитиметься з НБУ з приводу «Базису», було відомо ще в кінці травня цього року – 21 травня Фонд подав на Нацбанк до суду. Тимчасову адміністрацію було введено в банку в квітні 2012-го, а в серпні НБУ відкликав банківську ліцензію і відправив «Базис» на ліквідацію. Сталося це на тлі конфлікту тодішньої влади і глави МВС Арсена Авакова.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас