15:13 26.07.2019

Кличко називає незаконним можливе розділення посад мера Києва і голови КМДА

1 хв читати
Кличко називає незаконним можливе розділення посад мера Києва і голови КМДА

Мер Києва Віталій Кличко називає ініціативи щодо поділу влади в столиці та відсторонення його з посади голови Київської міської державної адміністрації такими, що суперечать законодавству і має намір відстоювати чинний порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається головою міськадміністрації.

"Такі кроки суперечать ключовому закону - Конституції, і закону про столицю... Якщо такі кроки буде зроблено, я відстоюватиму не свої інтереси - право киян обирати керівника міста - виключно в правовому полі", - заявив Кличко на прес-конференції в п'ятницю у Києві.

Він наголосив, що поділ посад і введення в столиці "двовладдя" є антиконституційним.

"Наразі намагаються жонглювати статтями Основного закону, закону про столицю, до речі, зміненого Януковичем, розповісти, що це законно. Нагадаю, що Конституція України передбачає, що особливості здійснення місцевого самоврядування врегульовані окремим законом про столицю", - нагадав мер Києва, уточнивши, що, згідно з цим порядком, головою КМДА призначається мер української столиці, обраний на місцевих виборах.

Кличко також зазначив, що практика виборів місцевої влади є європейською, а призначення кого-небудь на ці посади їй суперечить.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА