RU
 

Остаточна ліквідація ІДІЛ: РФ, Туреччина й Іран зробили заяву щодо Сирії

Текст: ,  17 лютого 2021, 14:28
0
284
Остаточна ліквідація ІДІЛ: РФ, Туреччина й Іран зробили заяву щодо Сирії
Наступна міжнародна зустріч щодо Сирії пройде в середині 2021 року

Сторони налаштовані не тільки боротися з терористами, а й закликали світове співтовариство допомогти Сирії з вакцинацією, поверненням біженців і відновленням шкіл, лікарень.

 
Росія, Туреччина й Іран під час 15-ї міжнародної зустрічі щодо Сирії в Астанинському форматі домовилися продовжувати співробітництво з метою остаточно ліквідувати в Сирії терористичні організації, пише ТАСС.
 
"Домовилися продовжувати співпрацю з метою остаточної ліквідації ІДІЛ, Джебхат ан-Нусри і всіх інших осіб, груп, підприємств та організацій, пов'язаних з Аль-Каїдою або ІДІЛ і іншими терористичними групами, які визнала такими Рада Безпеки ООН, забезпечуючи при цьому захист цивільних осіб і цивільної інфраструктури відповідно до міжнародного гуманітарного права", - йдеться в спільній заяві трьох країн.
 
Сторони також засудили активність терористів у різних частинах Сирії, що призводить до жертв серед мирних жителів.
 
"Детально розглянули ситуацію в Ідлібській зоні деескалації та наголосили на необхідності підтримки спокою на Землі шляхом повного виконання всіх наявних угод щодо Ідлібу", - наголошується в заяві.
 
Крім цього, сторони заявили, що продовжують підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Сирії.
 
Також у заяві йдеться про те, що Всесвітній організації охорони здоров'я треба приділити увагу вакцинації населення Сирії.
 
"Закликали організації системи ООН, особливо ВООЗ, у тому числі в рамках ініціативи COVAX, приділити пріоритетну увагу вакцинації населення на території Сирії", - наголошується в тексті.
 
Крім цього вказується, що сторони стурбовані гуманітарною ситуацією в Сирії і впливом пандемії, яка ускладнює роботу системи охорони здоров'я і соціально-економічну обстановку в країні.
 
РФ, Туреччина й Іран також закликали світове співтовариство нарощувати допомогу Сирії "без дискримінації, політизації та висунення попередніх умов."
 
Пропонується реалізовувати проекти з відновлення об'єктів інфраструктури - водо- і електропостачання, шкіл, лікарень, а також щодо гуманітарного розмінування.
 
У заяві також наголошується на важливості повернення біженців у місця їхнього проживання в Сирії, забезпечення їхнього права на повернення і права на підтримку.
 
Наступна міжнародна зустріч щодо Сирії в Астанинському форматі відбудеться в Нур-Султані в середині 2021 року.
 
Як повідомлялося раніше, у Сирії сталося два теракти, 10 жертв.
 
Додамо, що в Сирії від ударів ВПС Ізраїлю загинуло 57 осіб.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияИранТурцияСириязаявление
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі