Міжбанк: як вплине на ринок День подяки в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: як вплине на ринок День подяки в США

Валюта
528
У четвер значної активності на валютному ринку ми не очікуємо. У США відзначають День подяки, американські банки не працюють і всі розрахунки по долару в Україні сьогодні проходять ТОМом (розрахунки в гривні цим днем, поставка валюти – завтрашнім). Непопулярність такого формату взаєморозрахунків серед місцевих компаній і знизить обсяг валютного міжбанку, оскільки основна частина угод пройде тільки в євро і рублі. За нашими розрахунками, обсяг операцій на торгах у четвер не перевищить $ 130-145 млн при укладенні до 380-420 угод.
Клієнти будуть в основному займатися розрахунками з місцевими компаніями в гривні за своїми господарськими операціями, оскільки до завершення звітного періоду залишилося всього 3 робочі дні.
Але саме малооб’ємний і млявий валютний ринок 26 листопада дає відмінний шанс спекулянтам максимально “поганяти” курс протягом сесії. Крім цього, вчорашнє погашення значних обсягів ОВДП (навіть з урахуванням знову таки вчорашніх розрахунків покупців з аукціону від 24 листопада) формує певний гривневий навіс на валютному ринку за рахунок тих покупців, хто не перевложився в нові випуски облігацій, а вирішив купити валюту. Якщо додати до цього ще й період основних відшкодувань ПДВ експортерам – певний надлишок гривні у компаній присутній, і це спрацює проти нацвалюти найближчим часом.
Загальний настрій ринку на подальшу девальвацію гривні з метою в 28,50 гривень найближчим часом зберігається. Тим більше, що вчора був пробитий психологічний поріг в 28,40 гривень за долар, який до цього учасники міжбанку тестували кілька днів.
Додатково на поведінку українського міжбанку вплине і поступове зростання євро на міжнародних майданчиках, де пара євро/долар впевнено переступила поріг в 1,19 долара, і на момент написання статті євро коштує близько 1,1938 долара. Це буде відразу ж відображатися на котируваннях євро щодо гривні.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом, 26 листопада будуть в межах: долар – коридор 28,35 – 28,55 гривень, євро – коридор 33,70 – 34,15 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,41 / 28,43
Євро – 33,83 / 33,85
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас