ПФТС отримала право на продаж об'єктів малої приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС отримала право на продаж об'єктів малої приватизації

Фондовий ринок
140
ПАТ «Фондова біржа ПФТС» першою серед вітчизняних організаторів торгів цінними паперами отримала право на проведення електронних аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації.
Про це повідомили в прес-службі ПФТС.
ПАТ «Фондова біржа ПФТС», як оператор електронного майданчика, та Державне підприємство «Прозорро.Продажі» підписали договори про використання Електронної торгової системи (ЕТС) Prozorro.Продажі та про використання ЕТС для організації проведення електронних аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації. Біржа ПФТС стала першою серед вітчизняних організаторів торгів цінними паперами, яка отримала право на проведення електронних аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації”, – зазначили в прес-службі.
Фондова біржа ПФТС має більш ніж 15-річний досвід проведення приватизаційних аукціонів з продажу належних державі цінних паперів. Так, в 2017 році на ПФТС відбулись аукціони Фонду державного майна України з реалізації блокуючих пакетів акцій енергетичних компаній, за результатами яких до бюджету було перераховано понад 3 млрд грн.
Фондова біржа ПФТС – один з найбільших організаторів торгів цінними паперами в Україні. Індекс ПФТС з 1997 року є офіційним індексом України в S&P Emerging Markets. ПФТС є кореспондованим членом Світової Федерації Фондових Бірж та членом Міжнародної Асоціації бірж. Станом на 1 серпня 2018 року акціонерами ПАТ «Фондова біржа ПФТС» були 130 фізичних та юридичних осіб.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас