День фінансів: офіційна заява IKEA, зниження ставки від monobank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: офіційна заява IKEA, зниження ставки від monobank

1315
Остання п’ятниця січня 2021 подарувала чимало важливих новин:
IKEA відкриває свій перший магазин в Україні. Офіційно. Компанія заявила, що вже з 1 лютого зустріне своїх перших покупців в магазині міського формату в Києві, який розташований у Blockbuster Mall. Цей магазин стане першим магазином ІКЕА в міському форматі в регіоні Південно-Східної Європи (Україна, Румунія, Хорватія, Сербія і Словенія). Нагадаємо, що в травні минулого року ІКЕА вже запустила в Україні інтернет-магазин.
Рожкова прогнозує зростання іпотечного портфеля. На думку першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової, запуск програми «доступна іпотека» призведе до щорічного зростання іпотечного портфеля на 30%, таким чином видатки бюджету на неї за п’ять років можуть перевищити 5 млрд грн. Зазначимо, сьогодні за рахунок іпотеки в Україні фінансується менше ніж 5% угод з купівлі житла.
Доходи українських фрилансерів. Незважаючи на пандемію, 2020 рік виявився успішним для українських фрилансерів. Їхні доходи, порівняно з 2019 роком, зросли на 20%! Але водночас, як повідомляють в компанії Payoneer, погодинні ставки наших фахівців в деяких індустріях поки що значно нижчі за світові.
День фінансів: офіційна заява IKEA, зниження ставки від monobank
Більше про вплив пандемії на грошові перекази, розвиток фрилансу та e-commerce в Україні й світі читайте в ексклюзивному інтерв’ю з Ігорем Ковальовим, генеральним менеджером Payoneer в Україні та Білорусі.

Інтерв’ю доступне за посиланням

Зниження ставки від monobank. З 1 лютого сплата відсотків на залишок особистих коштів на картках і з продукту monobank стане 5% річних у гривні. Раніше цей показник був на рівні 7%. У банку додали, що процентну ставку за депозитами залишили без змін.
ПриватБанк + UnionPay. ПриватБанк підключив оплату картками UnionPay у більш ніж 12 000 українських інтернет-магазинах і онлайн-сервісах. Прийом платежів за допомогою карток UnionPay автоматично увімкнений для всіх мерчантів LiqPay і не вимагає додаткової інтеграції або налаштувань.
Зміни в бюджет-2021. Заради компенсацій. Рада ухвалила в цілому закон про внесення змін до держбюджету на 2021 рік, згідно з яким передбачається виділити на компенсацію витрат населення на електроопалення 1,4 млрд грн. Нагадаємо, що з 1 січня поточного року було встановлено єдиний тариф на електроенергію. Про те, кому і на яких умовах дістанеться компенсація, ми писали раніше.
Пенсії для заробітчан. У Мінсоцполітики повідомили, що українські трудові мігранти можуть розраховувати на отримання пенсійних виплат за свою закордонну роботу. Справа лише в тому, працюють вони легально чи ні. Є два типи угод, за якими людям може нараховуватися пенсія — територіальна і пропорційна. Детальніше про них.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас