10:59 12.09.2018

Садовий про розпуск фракції "Самопоміч" у Київраді: Це боляче, але це правильно

2 хв читати
Садовий про розпуск фракції "Самопоміч" у Київраді: Це боляче, але це правильно

Лідер партії "Об'єднання "Самопоміч"", мер Львова Андрій Садовий заявив, що розпуск фракції "Самопоміч" в Київській міській раді після голосування про виділення землі родичам депутата - це хворобливий, але правильний крок.

" Депутати Київради взяли участь в невеликому епізоді великої корупційної схеми. Київська фракція "Самопомочі" розпущена.  Якщо ми хочемо іншої, нової України у нас немає іншого вибору, як позбуватись найменших ознак недоброчесності. Інакше нічого не вийде. Це боляче але це правильно", - написав А.Садовий на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він подякував депутату Київради від "Самопомочі" Наталіъ Манойленко, яка "першою звернула нашу увагу на корупційну загрозу у фракції".

"Ми зробили все можливе, щоб подальших подій не сталося. Але вони відбулися. Наслідки були неминучі", - зазначив А.Садовий.

Як повідомлялося, увечері 6 вересня виконавчий комітет партії "Об'єднання "Самопоміч" прийняв рішення про виключення депутатів Київради С.Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука і Вадима Васильчука зі складу членів партії, аргументувавши це значною шкодою репутації політичної сили.

"Ці депутати підтримали рішення Київської міської ради про виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Києві, які попередньо були незаконно ними ж захоплені", - повідомила прес-служба партії.

11 вересня голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський повідомив, що їхня фракція в міськраді прийняла рішення про припинення своєї діяльності і розпуск. "Фракція ... вирішила: розпустити депутатську фракцію "Об'єднання "Самопоміч" у Київській міській раді VIII скликання і припинити її діяльність ", - зачитав С.Гусовський текст рішення фракції.

У заяві також наголошується на незгоді з діями і рішеннями керівництва партії щодо оцінки діяльності фракції в Київраді.

Фракція також заявляє про безпідставність і провокаційності публічно висловлених лідерами партії звинувачень на адресу фракції та окремих її членів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА