17:26 10.04.2018

Заарештовану будівлю аеропорту "Одеса" та два термінали передали в управління АРМА

2 хв читати
Заарештовану будівлю аеропорту "Одеса" та два термінали передали в управління АРМА

Солом'янський районний суд м. Києва передав нерухоме майно міжнародного аеропорту "Одеса" і 75% акцій компанії, яка ним володіє (ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса"), в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Як повідомляє у вівторок прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, відповідне рішення про арешт цих активів і подальше передання АРМА ухвалив слідчий суддя Солом'янського райсуду м. Києва 29 березня 2018 року, задовольнивши клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів САП, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської міської ради та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" (ч. 3 ст. 2 8, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

За інформацією САП, в управління АРМА передано будівлю аеропорту (зокрема два термінали) загальною площею понад 65 тис. кв. м.

"Арешт майна, орієнтовна вартість якого, за попередніми оцінками, становить близько 2 млрд грн, забезпечить виконання завдань кримінального судочинства і стане основою для повернення майна територіальній громаді міста Одеси", - зазначено в повідомленні.

У САП нагадали, що в 2011 році всупереч вимогам законодавства відбулося відчуження комунального майна міжнародного аеропорту "Одеса" на користь суб'єктів господарювання. Відчуження відбулося в результаті створення Одеською міською радою та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент", бенефіціарними власниками якого на той момент були відомі місцеві одеські підприємці Борис Кауфман та Олександр Грановський, ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса", до статутного фонду якого було передано майно КП "Міжнародний аеропорт Одеса". У створеному ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса" місцева громада отримала частку в розмірі 25% акцій, 75% відійшли приватним власникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих атак за добу постраждали понад 60 цивільних осіб, серед них щонайменше дев’ятеро дітей - Клименко

Російська армія за добу 23 рази обстріляла прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей

Усіх постраждалих у результаті ранкового ракетного удару по Балаклії госпіталізовано у стані середньої тяжкості

Убито двох і поранено вісьмох людей унаслідок російської атаки Донецької області - поліція

У Хмельницькій області вночі збито один безпілотник типу "Shahed"

У результаті ворожого обстрілу в Запоріжжі пошкоджено 20 будинків і заклади соцсфери

Влучень ворожих снарядів у Полтавській області немає

ВМС України знищили два ворожі "шахеди"

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, поранено п'ятьох осіб

ППО збила дев’ять ракет і десять шахедів у Дніпропетровській області, поранено чотирьох людей, серед них семирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА