07:24 04.11.2019

Американський космічний корабель Cygnus у понеділок зістикується з МКС

2 хв читати
Американський космічний корабель Cygnus у понеділок зістикується з МКС

Виведений на орбіту американський вантажний космічний корабель Cygnus у понеділок має зістикуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Запуск "вантажівки" Cygnus до МКС за допомогою ракети-носія Antares був здійснений минулої суботи з космодрому NASA Воллопс, який розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

Стиковка буде здійснюватися шляхом захоплення "вантажівки", яка зблизилася зі станцією, дистанційною рукою-маніпулятором Canadarm-2 і подальшим приєднанням її до американського модуля Unity.

Запуск був здійснений в межах комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель. Cygnus повинен буде доставити на МКС близько 3,7 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Зокрема, він везе на станцію експериментальну духовку Zero-G Oven, за допомогою якої екіпаж зможе готувати їжу, навіть печиво. На станцію буде доставлений антирадіаційний жилет AstroRad Vest - новітня розробка із захисту від космічної радіації для майбутніх далеких польотів в космос. Cygnus також везе спеціальне обладнання для переробки вироблених на станції 3D-принтером матеріалів в сировину для повторного друку.

Крім того, американська "вантажівка" доставить обладнання для ремонту встановленого на поверхні МКС альфа-магнітного спектрометра, який буде проведено в ході майбутніх виходів астронавтів у відкритий космос.

Корабель пробуде в складі МКС близько двох місяців - до січня наступного року, після чого він відстикується від станції, буде зведений з орбіти і згорить у щільних шарах атмосфери.

Це вже 12-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman до МКС. Був також ще один невдалий запуск в 2014 році, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

Як раніше повідомлялося, минулої п'ятниці від МКС відстикувався японський вантажний космічний корабель Японії HTV-8 (Kounotori 8 - "Білий лелека 8"). 28 вересня він доставив на станцію більше чотирьох тонн вантажів. Корабель знаходився в складі МКС п'ять тижнів. 3 листопада японська "вантажівка", завантажена сміттям і відходами зі станції, була виведена з орбіти і згоріла в щільних шарах атмосфери Землі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про загиблу Ірину Цибух: "Одна з тих, хто робив усе, щоб інші приєднувалися, тренувалися, вчилися бути ефективними"

Зеленський: Уже є частина підтверджень від лідерів щодо збільшення наших спроможностей ППО

СтратКом ЗС України презентував виставку "Вдягаю піксель" у межах Книжкового Арсеналу 2024

Сили оборони України успішно уразили поромну переправу російських окупантів у Криму

Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на €500 млн - ЗМІ

МАГАТЕ наполягає на збереженні в "холодному зупині" всіх шести блоків Запорізької АЕС

Унаслідок російського авіаудару в Херсонській області пошкоджено школу

На фронті вже відбулося 84 бойових зіткнення, з них половина - на курахівському та покровському напрямках

Міноборони України спростило процедуру кодифікації зразків ОВТ до 10 днів

Інформація про загиблого в Руській Лозовій не підтвердилася

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА