Україна планує взяти $300 млн на "надзвичайні грошові трансферти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує взяти $300 млн на "надзвичайні грошові трансферти"

Казна та Політика
395
На позачерговому засіданні 23 листопада Кабмін схвалив проект розпорядження Президента України “Про делегацію України для участі в переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про позику (Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19 для проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку”, а також проект відповідного розпорядження уряду.
Про це повідомляє представник Кабміну в парламенті Василь Мокан.
Проектом акта передбачається визнати доцільним залучення позики від МБРР для реалізації інвестиційного проекту “Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19” і залучити $300 млн. Для проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”.
Позика дозволить уряду залучити додаткові кошти для поліпшення результатів діяльності системи соціальної допомоги та соціальних послуг в Україні.
Для цього планується введення надзвичайних грошових трансфертів:
  • для осіб і домогосподарств, які втратили роботу або джерела доходу через пандемію COVID-19;
  • підтримки бідних домогосподарств за допомогою існуючої в країні Програми Державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;
  • зміцнення систем і інститутів надання соціального захисту для поліпшення реагування в майбутньому.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас