День фінансів: як купувати золото, і коли чекати іпотеку під 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: як купувати золото, і коли чекати іпотеку під 7%

1089
У четвер, 4 лютого, поговоримо про хороше: золото, курс, доступну іпотеку.
Іпотека під 7% вже з березня. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обіцяє, що проект зниження ставок по іпотечному кредитуванню до 7% річних буде запущений з 1 березня 2021 року. І іпотеку, і фінансовий лізинг житла для соціальних категорій під 5% уряд планує запустити через Державну іпотечну установу.
Додамо, що Верховна Рада сьогодні прийняла в цілому законопроект № 1111 про фінансовий лізинг, який посилює захист прав і законних інтересів лізингоодержувачів і лізингодавців.
Прогноз щодо курсу гривні від Dragon Capital. Компанія поліпшила прогноз зростання ВВП України в 2021 році до 5,3% і очікує курсу 28 грн/$ 1 на кінець року. Середній курс очікується на рівні 27,2 грн/$ 1. Нагадаємо, аналітики Citi прогнозують ослаблення курсу гривні до кінця цього року до 29,47 грн/$ 1 при середньорічному його значенні 28,92 грн/$ 1. Наступного рку — відповідно до 30,67 грн/$ 1 і 30,12 грн/$ 1.
Про курс гривні сьогодні також розповідав і наш фінансовий експерт Олексій Козирєв в новому відео на YouTube-каналі Finance.ua. Крім того, він торкнувся тем про нерезидентів, МВФ, готівковий ринок, а також про ціни на золото і срібло.
💡 До речі, ми вирішили докладніше розповісти про те, як простий українець може купити золото. Адже аналітики прогнозують, що протягом трьох років ціна на золото може зрости до 2600−2700 дол. за унцію. Виявляється, існує безліч способів інвестицій в золото. У кожного свої плюси і мінуси.

Як купувати золото в Україні. Розглядаємо варіанти

Власників єврономерів пообіцяли не штрафувати. Тимчасово. Як повідомляє спільнота «АвтоЄвроСила», заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко пообіцяв, що на період до голосування за законопроекти про доступне розмитнення буде пауза на застосування санкцій до водіїв «єврономерів» без вагомої причини і явних порушень ПДР з їхнього боку.
Податкові перевірки бізнесу. Кабмін прийняв постанову, що дозволяє частково відновити податкові перевірки бізнесу. За посиланням – список перевірок, на які надали дозвіл. У свою чергу заборона на проведення документальних перевірок фізичних осіб — підприємців залишається незмінною. Якщо вам цікаво дізнатися, на що найбільше скаржаться підприємці в Україні, то тут цікава статистика.
За незаконне виселення з житла каратимуть суворіше. Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконне виселення з житла. Так, незаконне виселення з житла карається штрафом від 10 тис. до 15 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 3 до 6 років. За повторне таке порушення покарають штрафом від 15 тис. до 25 тис. неоподатковуваних мінімумів або позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.
Якою має бути реальна мінімальна пенсія? На думку завідуючої сектором досліджень рівня життя населення НАН України Людмили Черенько, реальна мінімальна пенсія в Україні має бути 3370 гривень, а не 1769 грн. Як вона зазначила, навіть якщо врахувати застарілу методику розрахунку, прожитковий мінімум для пенсіонерів повинен бути майже вдвічі більшим.
Процедуру перереєстрації авто змінять. МВС пропонує внести зміни до порядку отримання посвідчення водія, підготовки водіїв і реєстрації транспортних засобів. Так, термін між теоретичним і практичним іспитами в територіальному сервісному центрі МВС збільшиться з трьох місяців до двох років. Також передбачається можливість укладення договору купівлі-продажу автомобіля в електронному вигляді з використанням сервісу «Електронний кабінет водія».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас