Розумний одяг Apple стежитиме за власником — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумний одяг Apple стежитиме за власником

Фондовий ринок
589
У Apple новий патент – цього разу на розумний одяг з інтегрованими датчиками, вплетеними в тканину. Це буде серйозний крок вперед в порівнянні з годинником, який вже перетворюється на головний натільний гаджет для здоров’я.
Apple подала заявку на патент, що описує м’яку смужку, що розтягується, забезпечену датчиками для моніторингу здоров’я. Гаджет призначений для вплетення в тканину.
Судячи з усього, компанія планує інтегрувати технології відстеження життєво важливих функцій безпосередньо в одяг. Як зазначає Digital Trends, вже сьогодні розумний годинник Apple Watch може вимірювати пульс і знімати кардіограму.
Ці функції, ймовірно, перекочують і в розумний одяг. Серед інших можливих функцій – вимірювання артеріального тиску, частоти дихання, а також рівня цукру і кисню в крові. Згідно із заявкою, розумний одяг буде підключатися до інших пристроїв за допомогою бездротового зв’язку для контролю і синхронізації даних.
Скоріше за все, йдеться про нові моделі iPhone і Apple Watch. Втім, є деякі натяки, що пристроєм можна буде управляти і безпосередньо – наприклад, за допомогою голосових команд. Завдяки розтяжності матеріалу вплетений в тканину трекер буде постійно перебувати в контакті зі шкірою, щоб ефективно зчитувати дані. Поки що неясно, чи буде розумний одяг вузьким чи просторим. Патент передбачає, що розумний одяг буде достатньо міцним, щоб прати його, не видаляючи електронні компоненти.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас