14:29 20.05.2020

У Києві за недотримання санітарних норм вже закрили один продовольчий ринок і оштрафували три нічні клуби - Кличко

2 хв читати
У Києві за недотримання санітарних норм вже закрили один продовольчий ринок і оштрафували три нічні клуби - Кличко

У Києві за недотримання санітарних норм закрили ринок "Десна", а також оштрафували три нічні клуби, які, незважаючи на заборону, працювали минулими вихідними, заявив мер міста Віталій Кличко.

"Ми розпочали послаблення обмежень. Але, ще раз наголошу: відкриття закладів, підприємств - це насамперед дотримання правил і відповідальність керівників за безпеку персоналу та відвідувачів. Наприклад, у столиці вже відкрилися 37 ринків, для яких прописано чіткий регламент роботи. Один із них - ринок "Десна" - Держпродспоживслужба вже закрила за недотримання санітарних норм і регламентів", - повідомив мер під час онлайн прес-конференції в середу.

Він зазначив, що дотримання норм у столиці контролюють групи з представників Держпродспоживслужби, муніципальної варти, районної влади та працівників КП "Київблагоустрій".

Вони перевіряють роботу ринків, підприємств громадського харчування та інших підприємств, які вже почали працювати. І, в разі виявлення порушень, на місце викликають наряд поліції та складають адмінпрокол. Протиепідемічні групи вже перевірили 198 об'єктів. А правоохоронці склали 46 протоколів стосовно порушників.

"За моїм зверненням поліція перевірила нічні клуби і оштрафувала керівників трьох таких розважальних закладів, які місто не дозволяло відкривати, а вони минулими вихідними працювали. Хочу наголосити: якщо з введенням послаблень люди нехтуватимуть правилами, - нас очікує сплеск вірусу. Я нікого не лякаю. Але, наприклад, в Чехії, через тиждень після відкриття торговельних центрів, великих магазинів, перукарень та салонів зафіксували великий сплеск захворювання. Тому закликаю всіх відповідально ставитися до свого здоров'я і дотримуватися елементарних правил!", - наголосив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА