19:16 26.02.2019

Вирок у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова об'єктивний і справедливий

2 хв читати
Вирок у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова об'єктивний і справедливий

Вирок Київського райсуду Харкова у справі про смертельну ДТП у центрі міста є об'єктивним і справедливим, вважає прокурор Максим Блохін.

"Сьогодні ви почули той вирок, який очікувала сторона обвинувачення. Ми орієнтували суд на міру покарання, яка відповідала б діям кожного з обвинувачених і наслідкам. Судом призначена максимальна міра покарання, передбачена ст. 286 ч. 3 Кримінального кодексу, а саме 10 років позбавлення волі та 3 роки додаткового покарання - позбавлення керування транспортними засобами. Ми вважаємо, що вирок суду законний, об'єктивний і справедливий", - сказав М.Блохін журналістам після оголошення вироку суду у вівторок.

Як повідомлялося, раніше у вівторок Київський райсуд Харкова визнав Геннадія Дронова та Олену Зайцеву винними в ДТП, в результаті якої загинули 6 осіб (ч.3 ст.286 КК України) і засудив обох до максимального терміну позбавлення волі, передбаченого статтею (по 10 років) і позбавлення права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул.Сумська і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної О.Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg під управлінням Г.Дронова. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, в результаті ДТП постраждала пасажирка Lexus. За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України.

20 жовтня 2017 року Київський райсуд Харкова заарештував О.Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави.

8 листопада 2017 року Київський райсуд Харкова взяв під варту Г.Дронова.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт щодо О.Зайцевої і Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

В ході дебатів держзвинувачення зажадало визнати О.Зайцеву і Г.Дронова винними за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України та призначити кожному покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки, а цивільні позови потерпілих задовольнити в повному обсязі. Захист Г.Дронова зажадав визнати його невинним у зв'язку з недоведеністю складу злочину. О.Зайцева заявила, що готова нести будь-яке покарання, яке призначить суд. Її захист просив суд при призначенні покарання О.Зайцевій врахувати пом'якшувальні обставини (каяття та добровільне відшкодування збитків).

Матеріали щодо автошколи, де вчилася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бронювання за списками, які надійшли на погодження до Генштабу ЗСУ до 10 травня, здійснюється за погодженням Генштабу - Кабмін

У Києві на станціях метро тимчасово недоступна оплата проїзду банківською карткою - КМДА

Росіяни протягом дня значно активізувалися на краматорському напрямку - Генштаб ЗСУ

Після ракетної атаки в Кропивницькому районі без постраждалих і руйнувань - попередні дані ОВА

Під час наступу на Вовчанськ РФ задіяла підрозділи "Африканського корпусу" - британська розвідка

Німеччина оголосила про черговий пакет військової допомоги Україні

Газ із РФ тепер не є життєво важливим для Італії - італійський міністр

Держкіно закликає міжнародну та українську спільноту припинити будь-яку співпрацю з російськими й афілійованими компаніями

США і Захід повинні прискорити і збільшити надання допомоги, щоб Україна якнайшвидше досягла перемоги у війні, - Помпео

На Кіровоградщині працює ППО - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА