День фінансів, 29 травня: китайські трактори, французькі вертольоти і допомога в €1 млрд від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 29 травня: китайські трактори, французькі вертольоти і допомога в €1 млрд від ЄС

616
Вівторок, 29 травня. Новини сьогоднішнього дня додають оптимізму:
WebMoney обіцяє зберегти гроші. У компанії Webmoney Transfer зобов’язалися зберегти гроші своїх українських користувачів і не пізніше 24 травня 2021 року конвертувати титульні знаки WMU із “заморожених” гаманців на титульні знаки WMZ за курсом гривні до долара.
Менше дозволів. Мінрегіонбуд збирається розширити перелік будівельних робіт. Пропонується розширити перелік нескладних будівельних робіт, що не вимагають отримання дозволу на їх виконання і після завершення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Список тут.
Інвестиції банкірів Дослідження EY показує, що банкіри налаштовані оптимістично і очікують поліпшення своїх фінансових показників 2018 року і далі. До речі, Держстат повідомляє, що компанії наростили капітальні інвестиції 40%.
Автолюбителям можуть знизити акцизний податок на вживані іномарки. Депутати внесли законопроект, який передбачає зниження акцизного податку на авто, що експлуатуються, з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та запалюванням від стискання. До того ж українцям обіцяють ще одну хорошу дорогу
Україні погодили виділення €1 млрд макрофінансової допомоги. 29 травня 2018 року посли ЄС схвалили від імені Ради угоду з Європейським парламентом про новий пакет макрофінансової допомоги для України. Ще 1 млрд євро позик будуть покривати потреби України у фінансуванні протягом двох з половиною років.
Ще одне підвищення. Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що уряд планує ще одне підвищення пенсій. Воно стосується українців, які мають великий стаж, але отримували мінімальну зарплату, тому зараз отримують маленьку пенсію.
Україна і Франція підписали Угоду про закупівлю вертольотів. Згідно з домовленостями, наша країна до кінця 2018 року має отримати 55 сучасних гелікоптерів Airbus Helicopters. Підписання угоди необхідно для посилення громадської безпеки.
В Україні збираються запустити виробництво китайських тракторів. Про це повідомив за підсумками візиту до КНР український бізнесмен Василь Хмельницький. Він додав, що зараз почати виробництво в Україні стало простіше, особливо якщо ти маєш досвід роботи всередині. Тому інвесторам потрібен партнер-провідник.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас