07:27 26.05.2018

Стерненко заявив, що відібрав ніж у нападників

3 хв читати
Стерненко заявив, що відібрав ніж у нападників

Екс-лідер одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко заявив, що ніж, яким він убив одного з нападників, був відібраний у них, повідомляє skrypin.ua.

"Ми (з дівчиною - ІФ) йшли додому і на підході до будинку нас зустріли двоє хлопців, вони почали наносити мені удари, в тому числі ножем, мені вдалося його відібрати", - розповів С.Стерненко в коментарі skrypin.ua.

На уточнююче питання про приналежність ножа, він відповів, що нападників.

"Це їх ніж", - зазначив він. Також С.Стерненко уточнив подробиці нападу.

"Коли почали наносити удари, я намагався якось оборонятися. Побачив, що нападники почали тікати - один побіг в одну сторону, другий в іншу, я пішов за одним з них. Він пробіг буквально метрів 30-40, впав, тримаючись за бік і сказав, що вже не буде нападати. Я викликав швидку. Тут же я побачив, що у мене з руки кров бризкає", - розповів він.

За словами С.Стерненка, після приїзду швидкої лікарі спочатку почали говорити не з ним, а з дівчиною.

"Потім підійшли (до мене - ІФ), мляво подивилися на чоловіка і сказали, що він труп і забрали мене", - додав він.

За словами потерпілого, йому не повідомляли про підозру.

Як повідомлялося, слідство розглядає три версії причин конфлікту в Одесі між активістом С.Стерненко і двома чоловіками, один з яких отримав від активіста ножове поранення і помер.

За словами радника начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслана Форостяка, поліція продовжує слідчі заходи, збирає відео з камер відеоспостереження, відновлює хронологію подій.

Окрім того, окремо поліція розслідує факт залишення в безпорадному стані пораного чоловіка, який стік кров'ю буквально в прямому ефірі.

Разом с тим, Р.Форостяк озвучив деякі нові деталі інциденту.

Зокрема, за його даними, загиблий був бійцем 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади Збройних сил України.

Також він підтвердив, що С.Стерненко раніше звертався до поліції з проханням про захист після першого замаху на нього 1 травня 2018 року. Але поліція відмовила йому в зв'язку з тим, що даний злочин був розкритий.

"Як відомо, на нього буквально на травневі (травневі свята - ІФ.) було скоєно напад, нападника затримали, посередника розкрили (він встиг втекти напередодні нападу за кордон), і, головне - замовника встановили. І скажу, у слідства немає підстав вважати це (напад - ІФ.) проявами тиску або якоїсь "злочинної влади" або прихованих сепаратистів. Усе банальніше і простіше - кримінал, і це виявилося вирішальним фактом, чому йому не надали охорону, тому що справу фактично було розкрито", - зазначив він.

Напад на С.Стерненка і вбивство ним одного з нападників сталися пізно ввечері 24 травня.

Під час зіткнення С.Стерненко отримав ножове поранення руки, а один із нападників - серйозне поранення живота. Під час прямої трансляції активіст заявив, що поранення він наніс своїм ножем. Прибулі на місце події медики констатували смерть чоловіка.

Поліція кваліфікувала інцидент за ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) і ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Раніше, 1 травня, невідомі вже влаштовували замах на С.Стерненка. Невідомий чоловік вистрілив у нього з пістолета травматичної дії. Куля потрапила активісту в область шиї ззаду. Незважаючи на поранення, активіст зміг затримати того, хто стріляв.

Поліція за даним фактом почала кримінальне провадження за ч.1 ст.15, ч.1 ст.115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Всього в результаті оперативно-слідчих дій було затримано двоє людей

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА