20:17 22.05.2020

Україна пропонує партнерам свої знання і досвід у нейтралізації кібератак

2 хв читати
Україна пропонує партнерам свої знання і досвід у нейтралізації кібератак

Україна має унікальний практичний досвід у нейтралізації кібератак, який може бути корисним для країн-партнерів, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я хотів би підкреслити, що Україна, фактично будучи тестовим майданчиком для використання кіберінструментів зі зловмисними цілями, має унікальний практичний досвід у нейтралізації кібератак, який може бути корисним для країн-партнерів, і ми пропонуємо наш досвід і знання вам", - сказав Кулеба під час звернення до Ради безпеки ООН в ході неформального відкритого засідання РБ ООН за формулою Арріа на тему "Кіберстабільність, запобігання конфліктів і зміцнення можливостей" у п'ятницю.

Міністр підкреслив, що, починаючи з 2014 року, Україна стикається з гібридною агресією РФ, яка використовує інформаційні та комунікаційні технології, як один із методів гібридної війни. "Ми - країна, де нові кіберзасоби ведення війни тестуються Росією проти нас, і де гібридна війна одного разу змусила нашу націю переглянути нашу стратегію національної безпеки", - пояснив він.

Керівник зовнішньополітичного відомства зазначив, що Україна поінформована про те, що, використовуючи інформаційні та комунікаційні технології як політичний інструмент, РФ бере участь у низці кібероперацій, націлених на кампанії з дезінформації, втручання в суверенні виборчі процеси, кібершпигунство і кібератаки на об'єкти критичної інфраструктури в багатьох країнах Європи і за їх межами.

"Протягом 2019 року відповідна влада України виявила і негайно відреагувала на більш ніж 1,5 тис. кіберінцидентів в об'єктах критичної інфраструктури. Більше того, інші західні країни також зіткнулися з ворожою кіберповедінкою Росії і покладають відповідальність на Кремль за деструктивні кібератаки за допомогою витонченого нового шкідливого програмного забезпечення", - додав Кулеба.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА