Відсутність профільного міністра посилює кризу в енергетиці - ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсутність профільного міністра посилює кризу в енергетиці - ЄБА

Енергетика
231
Бізнес просить владу якнайшвидше призначити міністра енергетики та захисту навколишнього середовища, оскільки відсутність профільного міністра посилює кризову ситуацію в енергетичній галузі, сказано в повідомленні Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).
У Енергетичному комітеті Асоціації зазначають, що відсутність голови галузі вже призвела до посилення і так кризової ситуації в енергетиці, і вони звертаються до президента Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова і прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням якнайшвидше призначити професійну кандидатуру міністра енергетики та захисту навколишнього середовища, щоб вивести галузь з небезпечної ситуації”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що в системно важливій галузі економіки України досі не призначений профільний міністр, який повинен бути відповідальним за всі ухвалені рішення щодо забезпечення безперебійної роботи паливно-енергетичного сектору в умовах надзвичайної ситуації, вирішити “довірусні” проблеми галузі і представити план дій щодо подальших заходів виходу енергетичного сектору із занепаду.
Зокрема, на думку бізнесу, мають бути ухвалені рішення про незастосування санкцій до постачальників енергоресурсів (електроенергії та газу) та операторів газорозподільних мереж за невиконання своїх зобов’язань перед власними контрагентами в умовах карантину. Оскільки раніше уряд обмежив застосування штрафних санкцій і відключень від послуг споживачів у разі оплати не в повному обсязі або несплати.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас