18:34 24.03.2020

Кабмін вніс до ВР оновлений банківський законопроект для нової програми з МВФ

2 хв читати
Кабмін вніс до ВР оновлений банківський законопроект для нової програми з МВФ

Кабінет Міністрів у вівторок зареєстрував у парламенті оновлений законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№3260), свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Ухвалення відповідного законопроекту є однією з попередніх умов укладення договору про нову програму з Міжнародним валютним фондом.

Законопроект передбачає, що власники та екс-власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитків у грошовій формі, і це єдиний спосіб їх захисту, йдеться в документі.

При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування, свідчить текст законопроекту.

"Визнання протиправним (незаконним) та скасування індивідуального акта НБУ... не відновлює того становища банку, яке існувало до прийняття такого акта/рішення, включаючи відновлення правового статусу цього банку, та не відновлює становища/прав осіб, які були учасниками банку на момент прийняття такого акта/рішення...", - свідчить текст проекту закону.

Також рішення про визнання виведення банку з ринку незаконним не може бути підставою для скасування будь-яких рішень, ухвалених за процедурою виведення неплатоспроможного банку з ринку або його ліквідації, йдеться в законопроекті.

Як повідомлялося, для остаточного рішення ради директорів МВФ щодо затвердження нової програми Київ має ухвалити два законопроекти: про ринок землі та про банки. Останній, зокрема, має усунути законодавчі прогалини, що виникли під час очищення банківської системи, й знизити ризики негативних наслідків можливого рішення про денаціоналізацію ПриватБанку.

За словами голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, комітет готовий розглянути його якнайшвидше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА